Medijs: Briedis ar Opetaiju Fjūrija-Usika cīņas vakarā aizvadīs revanša dueli

CopyDraugiem X Whatsapp
Mairis Briedis
Mairis Briedis Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas bokseris Mairis Briedis ar austrālieti Džeiju Opetaiju Taisona Fjūrija un Oleksandra Usika cīņas vakarā 17. februārī aizvadīs revanša dueli, vēsta boksa medijs "iFL TV".

Fjūrija un Usika cīņa paredzēta 17. februārī Rijādā un iecerēts, ka šajā vakarā ringā dosies arī Briedis ar Opetaiju.

Sākotnēji tika ziņots, ka Briedis nākamo cīņu aizvadīs pret meksikāni Gilberto Ramiresu. Latvijas bokseris arī iepriekš vēstīja, ka Opetaija nav piekritis Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) prasībām, ka viņam nākamā cīņa jāaizvada pret Briedi kā obligāto pretendentu un atteicies no pirmā smagā svara kategorijas čempiona titula.

Briedis savu līdz šim pēdējo cīņu aizvadīja 2022. gada jūlijā, kad Goldkostā, Austrālijā, piedzīvoja zaudējumu tieši Opetaijam un atvadījās no IBF čempiona jostas pirmajā smagajā svarā (līdz 90,7 kilogramiem).

Latvietis 2020. gada septembra beigās Minhenē Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņā uzvarēja kubieti Junielu Dortikosu un ieguva Muhameda Ali trofeju, kā arī IBF čempiona jostu pirmajā smagajā svarā un žurnāla "The Ring" čempiona jostu. Briedis bijis čempions arī Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Pasaules Boksa padomes (WBC) versijās.

39 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 28 uzvaras, no kurām 20 bijušas ar nokautu. Pirms cīņas ar Opetaiju viņš bija cietis tikai vienu zaudējumu - WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Usiku.

28 gadus vecais Opetaija uzvarējis visās 24 cīņās un 19 no tām noslēdzis ar nokautu. Pēc tikšanās ar Briedi nākamās divas cīņas viņš aizvadīja pērn septembrī un decembrī, uzvarot Džordanu Tompsonu un Elisu Zorro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu