Nedziedināmi slima futbola leģenda izteicis savu pēdējo vēlēšanos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Svens Gorans Ēriksons
Svens Gorans Ēriksons Foto: Reuters/ScanPix

Zviedru futbola treneris Svens Gorans Ēriksons nesen atklāja, ka neārstējama vēža dēļ viņam atlicis dzīvot aptuveni gadu. Viņa pēdējā vēlēšanās ir redzēt futbola maču starp Anglijas un Brazīlijas izlasēm.

"Es cīnīšos, cik vien varēšu. Man ir smaga slimība. Labākajā gadījumā man atlicis vēl viens gads, sliktākajā gadījumā mazāk. Precīzi pateikt nav iespējams. Labāk par to nedomāt," Zviedrijas radio P1 sacīja 75 gadus vecais Ēriksons.

Ēriksons, kurš savas karjeras laikā 42 gadus strādāja par futbola treneri, bija pirmais ārzemnieks, kurš trenēja Anglijas futbola izlasi. Arī viņa pēdējā vēlēšanās ir saistīta ar Anglijas nacionālo komandu. 

Anglija 23. martā Vemblija stadionā draudzības spēlē uzņems Brazīliju. "Ceru, ka man izdosies šo spēli redzēt. Tā būs kā laba iesildīšanās Pasaules kausa izcīņai, varbūt pat [2026. gada] fināls," Ēriksons atbildēja uz jautājumu, kā viņš vēlas pavadīt savas dzīves pēdējās dienas.

Tajā pašā intervijā Ēriksonam jautāja, kur viņš vēl vēlējies strādāt savas karjeras laikā. Futbola treneris atzina, ka vienmēr sapņojis būt par "Liverpool" galveno treneri.

"Mans tēvs joprojām ir "Liverpool" līdzjutējs, un arī es vienmēr esmu tāds bijis. Es gribēju strādāt par "Liverpool" galveno treneri, taču tas nenotika," viņš neslēpa.

Pēc intervijas publicēšanas "Liverpool" atbalstītāji uzsāka kampaņu, lai Ēriksons varētu trenēt Liverpūles komandas leģendas, kad tās martā tiksies ar Amsterdamas "Ajax" leģendām.

Ēriksons ir panākumiem bagāts un atzīts treneris visā pasaulē. Viņš vadījis Meksikas, Filipīnu, Anglijas un Kotdivuāras izlases. Tāpat strādājis tādos pazīstamos klubos kā Lesteras "City", Mančestras "City", "Benfica", "Roma" un citos. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu