Toberam un Kazakevičam atšķiras viedoklis balsojumā par FIFA gada labāko futbolistu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas futbola izlases kapteinis Kristers Tobers
Latvijas futbola izlases kapteinis Kristers Tobers Foto: Sanita Ieva Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) rīkotāja balsojumā par 2023.gada labāko futbolistu Latvijas izlases kapteinis Kristers Tobers atdeva savu balsi par Lionelu Mesi, kamēr Dainis Kazakevičs un Ilvars Koskinkevičs atzina par labāko Ērlingu Holannu, liecina FIFA publiskotie balsojuma dati.

Jau ziņots, ka pirmdien svinīgajā ceremonijā Mesi kurš kopā ar Parīzes "Saint-Germain" kļuva par Francijas čempionu un ar Maiami "Inter" uzvarēja arī MLS Līgas kausā, tika atzīts par 2023.gada labāko futbolistu.

Starp trīs finālistiem uz balvu bija arī norvēģis Ērlings Holanns, kurš pērn palīdzēja Mančestras "City" uzvarēt trīs lielākajos turnīros Anglijas premjerlīgā, Anglijas kausā un UEFA Čempionu līgā, un Mesi bijušais komandas biedrs Kiljans Mbapē.

Latvijas vīriešu futbola izlases kapteinis Tobers savā trijniekā iekļāva Mesi, Mbapē un Holannu, kamēr Latvijas valstsvienības bijušais treneris Kazakevičs, atvēlot pirmo un otro vietu Holannam un Mesi, trešajā pozīcijā ierindoja Rodri.

Savukārt mediju pārstāvis Koscinkevičs par labāko atzina Holannu, kuram otrajā un trešajā vietā sekoja Mesi un Mbapē.

Gada labāko treneru balvas saņēma Mančestras "City" stūrmanis Žuzeps Gvardiola, kuram sekoja "Napoli" galvenais treneris Lučāno Spalleti un Simone Indzagi, kura vadībā Milānas "Inter" aizcīnījās līdz Čempionu līgas finālam.

Visi trīs Latvijas pārstāvji par labāko treneri atzina Gvardiolu, taču Tobers, otro vietu atvēlot Spalleti, trešajā pozīcijā ierindoja "Barcelona" stūrmani Šavjeru Ernandesu Kreusu jeb Šavi. Kazakevičs Šavi deva otro vietu un Spalleti atzina kā trešo labāko, kamēr Koskinkevičs pēc Gvadriola labāko trijniekā iekļāva pārējos balvas pretendentus Spelleti un Indzagi.

Tikmēr balsojumā par labāko vārtsargu tika atzīts brazīlietis Edersons Santana de Morāiss.

Tobers labākā vārtsarga godu balsojumā atvēlēja Markam Andrē ter Štegenam, otrajā un trešajā pozīcijā ierindojot Tibo Kurtuā un Edersonu, kamēr Koskinkevičs par labāko atzina arī ter Štegenu, bet otro un trešo vietu atvēlējā Edersonam un Jasinem Bunū. Kazakevičs pirmajā vietā ierindoja Edersonu, bet par otro un trešo labāko atzina ter Štegenu un Andrē Onanā.

Balsojumā par labāko futbolisti uzvarēja Pasaules kausa ieguvēja spāniete Aitana Bonmati. Viņa bez pasaules čempiones titula ar "Barcelona" komandu uzvarēja arī UEFA Čempionu līgā sievietēm. Otrā vieta tika kolumbietei Lindai Kaisedo, kura Madrides "Real" rindās kļuva par 2023.gada labāko jauno futbolisti, saņemot "Golden Girl" balvu, bet trešā bija vēl viena Pasaules kausa ieguvēja Henni Ermoso.

Latvijas sieviešu futbola izlases kapteine Enija Anna Vaivode, pirmo vietu atvēlot Bonmati, otro un trešo vietu atvēlēja zviedrietei Amandai Ilestedai un Anglijas izlases spēlētājai Aleksai Grīnvudai. Koskinkevičs arī kā labāko atzina Bonmati, taču otrajā un trešajā vietā ierindoja Ermoso un Reičelu Deiliju. Latvijas sieviešu izlases treneris Romāns Kvačovs, par labāko atzīstot Deiliju, trijniekā iekļāva arī Bonmati un Semu Keru.

Par labāko treneri tika atzīta Anglijas valstsvienības vadītāja Sārina Vīgmana, kuras vadībā anglietes sasniedza Pasaules kausa finālu.

Vaivode un Kvačovs pirmo vietu atvēlēja Vīgmanai, kamēr Koskinkevičs par labāko treneri atzina Žonatanu Giraldesu, otro un trešo vietu atvēlot Vīgmanai un Peteram Gerhardsonam. Vaivode trijniekā iekļāva vēl Gerhardsonu un Emmu Heisu, bet Kvačovs - Gerhardsonu un Toniju Gustavssonu.

Labākās vārtsardzes balva tika angliete Marija Ērpsa. Par viņu kā labāko nobalsoja visi trīs Latvijas pārstāvji. Tāpat visi trīs arī starp labākajām trīs iekļāva arī Zečiru Mušoviču. Vaivode vēl starp labākajām vārtsardzēm iekļāva arī Makenziju Ārnoldu, Kvačovs - Katalinu Kollu, bet Koskinkevičs - Sandru Panjosu.

Balvas ieguvējus savā balsojumā noteica valstsvienību treneri un kapteiņi, žurnālisti un līdzjutēji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu