Desmit individuālo sporta veidu federācijas izveido apvienību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Svarcelšanas federācijas prezidents Viktors Ščerbatihs
Latvijas Svarcelšanas federācijas prezidents Viktors Ščerbatihs Foto: Zane Bitere/LETA

Desmit Latvijas olimpisko individuālo sporta veidu federācijas, apvienojoties kopīgu interešu vārdā, izveidojušas Latvijas olimpisko individuālo sporta veidu federāciju apvienību.

Kā norādīts paziņojumā, apvienības mērķis ir konstruktīva un toleranta dialoga uzturēšana ar sporta politikas veidotājiem Saeimas Sporta apakškomisiju, Izglītības un zinātnes ministriju un vadošajām sporta organizācijām - Latvijas Olimpisko komiteju un Latvijas Sporta federāciju padomi.

"Šis dialogs tiek balstīts spējā savstarpēji saprasties un saskaņot līdzīgas intereses un uzskatus kā instrumentu izmantojot viedokļu izskaidrošanu un dialoga partnera pārliecināšanu. Apvienība ir atvērta domu biedru grupa, kurai var pievienoties jebkura sporta veida federācija, kas piekrīt un akceptē apvienības darbības principus un vērtības," teikts izveidotās apvienības paziņojumā.

Apvienība ir parakstījusi kopīgu manifestu, kurā uzsver, ka tā ir vienots spēks, kas savstarpējā cieņā, respektējot olimpiskās vērtības un ievērojot godīgas spēles principus, pārstāv un aizstāv individuālo sporta veidu federāciju intereses Latvijas sporta nozarē.

Manifestu parakstījuši desmit Latvijas olimpisko individuālo sporta veidu federāciju prezidenti - Latvijas Modernās pieccīņas federācijas prezidents Jānis Liepiņš, Latvijas Džudo federācijas prezidents Vsevolods Zeļonijs, Latvijas Boksa federācijas prezidents Nils Žuravļovs, Latvijas Kanoe federācijas prezidente Lelde Laure, Latvijas Taekvondo federācijas prezidents Hermanis Močaļins, Latvijas Sporta cīņas federācijas prezidents Armands Zvirbulis, Latvijas Vingrošanas federācijas prezidents Jevgēnijs Saproņenko, Latvijas Paukošanas federācijas prezidents Mihails Skrebelis, Latvijas Svarcelšanas federācijas prezidents Viktors Ščerbatihs un Latvijas Jātnieku federācijas prezidents Agris Blaus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu