Video 16 gadus vecā Andrejeva neticami atspēlējas un iekļūst "Australian Open" astotdaļfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas tenisiste Mirra Andrejeva
Krievijas tenisiste Mirra Andrejeva Foto: Reuters/ScanPix

16 gadus vecā Krievijas tenisiste Mirra Andrejeva piektdien Melburnā sasniedza "Australian Open" astotdaļfinālu. Turnīra ceturtajā kārtā iekļuva arī pasaules ranga Top 5 spēlētājas baltkrieviete Arina Sabaļenka un amerikāniete Koko Gofa.

Andrejeva, kura WTA rangā ieņem 47. vietu, ar rezultātu 1-6, 6-1, 7-6 (10:5) pārspēja Francijas tenisisti Diānu Parrī (WTA 72.).

Trešajā setā Andrejeva neticami atspēlējās no 1-5. Tenisistēm šis bija otrais duelis, arī pērn "French Open" uzvaru izcīnīja Krievijas pārstāve.

Andrejeva atkārtojusi karjeras labāko panākumu "Grand Slam" turnīros. Pērn viņa sasniedza astotdaļfinālu jeb ceturto kārtu Vimbldonas čempionātā.

Pēdējo 30 gadu laikā Andrejeva ir ceturtā tenisiste, kurai izdevies sasniegt "Australian Open" un Vimbldonas astotdaļfinālu pirms 17. dzimšanas dienas. iepriekš to paveica Martina Hingisa (Šveice), Tatjana Golovina (Francija) un Koko Gofa (ASV).

2022. gadā Andrejeva pārcēlās uz Franciju, pievienojoties "Elites tenisa centram" un sākot profesionālas tenisistes gaitas WTA tūrē.

Astotdaļfinālu piektdien sasniedza arī pasaules otrā rakete Baltkrievijas tenisiste Arina Sabaļenka, kura ar 6-0, 6-0 sagrāva ukrainieti Ļesju Curenko (WTA 33.).

Ceturtajā kārtā iekļuvusi arī WTA ceturtais numurs amerikāniete Koko Gofa, kura ar 6-0, 6-2 pārspēja savu tautieti Alīsiju Pārksu (WTA 82.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu