Video Diskvalifikāciju saņēmis paciņu cigarešu maratona laikā izpīpējis skrējējs (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: @leila_mumbi/X

Nesen notikušajā maratonā Sjamenā, Ķīnā, kāds skrējējs piesaistīja savu uzmanību, nevis ar sasniegto rezultātu, bet gan tāpēc, ka skrējiena laikā izsmēķējis veselu paciņu cigarešu.

Onkulis Čens, kā viņu dēvē mediji, 42 kilometrus garo distanci veica trīs stundās un 33 minūtēs un šajā laikā izsmēķēja veselu paciņu cigarešu.

Čens pirmo reizi plašāku popularitāti ieguva 2018. gadā, kad internetā parādījās foto, kuros redzams, ka viņš maratona laikā smēķē.

52 gadus vecais skrējējs iemantoja plašāku atpazīstamību ar to, ka spēja savā vecumā ne tikai noskriet maratona distanci (42,195 kilometri), bet to izdarīt, izsmēķējot paciņu cigarešu.

Maratonā Sjamenā, kurā piedalījās 1500 skrējēju, viņš ierindojās 574. vietā. Bet vēlāk sava ieraduma dēļ tika diskvalificēts. Viņš neievēroja maratona noteikumu punktu: "Necivilizēta skrējēju uzvedība, kā piemēram, atklāta izkārnīšanās, smēķēšana, ziedu un zaļo zonu nomīdīšana, vai rīcība, kas var ietekmēt skrējienu un citu skrējēju drošību, novedīs pie diskvalifikācijas," teikts Čena pārkāptajā punktā.

Ķīnas vieglatlētikas asociācija šo punktu ieviesa pērn, lai pasargātu citus skrējējus.

Iepriekš Čens par smēķēšanu netika diskvalificēts. Piemēram, 2018. gadā Guandžou maratonā viņš finiša līniju šķērsoja ar cigareti mutē. 

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu