Ostapenko ar Kičenoku iekļūst "Australian Open" dubultspēļu pusfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko pārī ar ukrainietei Ludmilu Kičenoku otrdien Melburnā sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā – Austrālijas atklātajā čempionātā ("Australian Open") – sasniedza dubultspēļu ceturtdaļfinālu.

Latvijas/Ukrainas duets, kas sacensībās izlikts ar 11. numuru, ceturtdaļfināla mačā ar 7-6 (7:2), 6-4 pārspēja Francijas duetu Karolīni Garsiju/Kristīnu Mladenoviču.

Ostapenko un Kičenoka "Grand Slam" pusfinālu sasniegušas trešo reizi. Iepriekš 2022.gadā Latvijas/Ukrainas duets līdz tik tālai turnīra fāzei tika "French Open" un Vimbldonas čempionātos.

Pirmais sets sākās līdzīgi, duetiem uzvarot savas serves geimos, tomēr piektajā geimā Ostapenko un Kičenoka ieguva pirmo breikbumbu un spēja to pārvērst panākumā. Tiesa, nākamajā geimā pie savas serves Latvijas/Ukrainas pāris palika "sausā" un rezultāts kļuva 3-3. Seta turpinājumā "breiku" vairs nebija un uzvarētājs tika noteikts taibreikā, kurā krietni labākas bija Ostapenko un KIčenoka - panākums 7:2 un setos 1-0.

Otrā seta pirmajā geimā francūzietes neizmantoja divas breikbumbas, kamēr Ostapenko ar Kičenoku savu iespēju otrajā geimā garām nelaida, bet trešajā geimā uzvarēja droši, panākot 3-0 savā labā. Garsija/Mladenoviča vēl nepadevās, uzvarēja vienu geimu pie pretinieču serves un panāca 3-3, bet nākamos trīs geimus uzvarēja servētājas, rezultātam esot 5-4 par labu Ostapenko un Kičenokai.

Desmitajā geimā Latvijas/Ukrainas duets panāca 40:0 pie pretinieču serves, tomēr nespēja izmantot pirmās trīs mačbumbas. Francūzietes gan līdz iespējai uzvarēt geimu ar vienu izspēli netika un jau nākamo mačbumbu Ostapenko/Kičenoka pārvērta uzvarā, triumfējot setā ar 6-4.

Par pusfināla sasniegšanu tenisistes nopelnījušas naudas balvu 227 500 Austrālijas dolāru (137 tūkstoši eiro) un 780 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Ostapenko un Kičenoka pusfinālā tiksies ar kanādieti Gabrielu Dabrovski un Erinu Rūtlifu no Jaunzēlandes.

Jau vēstīts, ka pirmajā kārtā Latvijas un Ukrainas duets ar 6-4, 7-6 (7:3) pieveica amerikānietes Eminu Bektasu un Keilu Deju, bet otrajā ar 3-6, 7-6 (10:8), 6-3 uzvarēja Austrālijas tenisistes Kimberliju Birelu un Olīviju Gadecki.

Savukārt trešās kārtas mačā Latvijas/Ukrainas duets ar 6-3, 7-5 pārspēja ķīnieti Džu Liņu un Taivānas pārstāvi U Fansienu.

Pagājušajā nedēļā Ostapenko un Kičenoka sasniedza Adelaides "WTA 500" turnīra pusfinālu, taču no dalības tajā atteicās.

Latvijas spēcīgākā tenisiste Austrālijas atklātajā čempionātā piedalījās arī vienspēļu sacensībās, kurās trešajā kārtā ar 1-6, 5-7 zaudēja kādreizējai planētas pirmajai raketei Viktorijai Azarenkai (WTA 22.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu