LSPA rektors: IZM gatavo vienīgās sporta nozarē specializētās augstskolas likvidāciju (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) rektors Kalvis Ciekurs
Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) rektors Kalvis Ciekurs Foto: lspa.lv

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas (LSPA) vadība aicinājis Ministru prezidenti apturēt tālāku virzību Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) iesniegtā rīkojuma grozījumu projektam par LSPA ātrāku reorganizācijas noslēgumu.

IZM rosina LSPA reorganizāciju noslēgt jau 1.jūlijā, nevis 2026.gada 1.janvārī, kā iecerēts līdz šim. Šāds piedāvājums izteikts, lai novērstu riskus neapgūt Atveseļošanas un noturības mehānisma grantus.

Jaunievēlētais rektors Kalvis Ciekurs LSPA reorganizācijas procesu vērtē kā sasteigtu, nepietiekami izvērtētu un sagatavotu. Viņš pauda bažas, ka "IZM gatavo vienīgās sporta nozarē specializētās augstskolas likvidāciju, nevis reorganizāciju, iekļaujoties Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) ekosistēmas struktūrā".

Rektors aicina apturēt rīkojuma projekta tālāku virzību, jo ministrijai būtu "pienācīgi jāinformē" sabiedrība par uzsākto akadēmijas reorganizācijas procesu, kā arī jāsaskaņo ieplānotās reformas mērķi un īstenošanas kārtība ar visām ieinteresētajām personām, "argumentēti pamatojot ieinteresēto pušu priekšlikumu noraidījumu".

"Jautājums paliek atklāts, vai par tik būtiskām reformām, iesaistītajiem būtu jāuzzina primāri ar mediju starpniecību, nevis saprātīgu diskusiju ceļā, kam sekotu pušu vienošanās un plāna izstrāde," uzsvēra Ciekurs.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu