Video RFS futbolisti Livonijas Ziemas kausā sagrauj "Kalev" komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolists Sedriks Kuadio
RFS futbolists Sedriks Kuadio Foto: Sanita Ieva Sparāne (RFS)

Latvijas futbola virslīgas pērnā gada čempione RFS trešdien svinēja pārliecinošu uzvaru Livonijas Ziemas kausa mačā.

Rīdzinieki "Skonto" hallē ar rezultātu 5:0 (2:0) pārspēja Tallinas "Kalev".

Spēles 26.minūtē pēc Dmitrija Zelenkova izpildītā soda sitiena precīzu raidījumu ar galvu izpildīja Darko Lemajičs, bet 39.minūtē pēc Gļeba Žaleiko individuālas spēles 2:0 panāca Izmaels Diomandē.

Otrajā puslaikā, 53.minūtē, pēc Mikadzes Nagasavas sitiena atlēkušā bumba nonāca pie Sedrika Kuadio, kurš nostiprināja rīdziniekiem vadību. 76.minūtē Kuadio vēlreiz bija precīzs pēc atsistās bumbas iegūšanas, bet kompensācijas laika pirmajā minūtē nekļūdīgu sitienu no apmēram desmit metriem izpildīja Aleksejs Golijanins.

Tikmēr Liepājas Olimpiskā centra hallē notikušajā mačā mājiniece "Liepāja" spēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar Paides "Linnameeskond" futbolistiem.

Turnīrā, kura norise paredzēta līdz 24.februārim, piedalās 23 komandas.

Komandas ir sadalītas trīs līgās - katrā pa astoņām komandām jeb pa četrām vienībām no katras valsts. Savu līgu ietvaros katra no dalībniecēm aizvadīs pa četrām spēlēm, sacenšoties ar komandām no kaimiņvalsts un tādējādi ieņemot attiecīgu vietu savas līgas kopvērtējumā.

A līgā spēlē RFS, "Liepāja", "Jelgava", Tallinas "Flora", Tallinas "Kalev", "Paide Linnameeskond", Nemmes "Kalju", B līgā cīnās "Daugavpils", "Tukums 2000"/"Telms", "Metta", "Grobiņa", Pērnavas "Vaprus", "Kuressaare", Narvas "Trans", Tartu "Tammeka", bet C līgā spēkus mēro "Alberts", "Skanste", "Riga-2", "Super Nova", Harju "Laagri", Nemmes "United", "Viimsi un Tallinas "Levadia U-21".

Livonijas kausa izcīņas idejas iniciatori vēsturiskā Livonijas ordeņa teritorijā šobrīd esošajām Latvijai un Igaunijai savulaik bija Igaunijas pārstāvji. Livonijas kauss iepriekš tika izspēlēts septiņas reizes - 2003.-2005., 2008., 2011., 2018. un 2023.gadā. Šogad pirmoreiz tas tiek organizēts kā plašs pirmssezonas turnīrs, tādu to paredzot aizvadīt arī nākamajos gados.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu