Kanādā pieciem hokejistiem ar NHL pieredzi uzrādīs apsūdzības par seksuālu vardarbību

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
NHL komandas Filadelfijas "Flyers" vārtsargs Kārters Hārts
NHL komandas Filadelfijas "Flyers" vārtsargs Kārters Hārts Foto: Reuters/Scanpix

Pieciem Kanādas hokejistiem, kuri pārstāvēja Kanādas valstsvienību 2018.gada pasaules junioru čempionātā, tiks uzrādītas apsūdzības seksuālās vardarbības lietā par notikušo 2018.gada pasaules čempionāta laikā.

Uz neierobežotu laiku no savām komandām nesen tika atbrīvoti Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību spēlētāji Maikls Maklauds, Kels Fūts, Kārters Hārts un Dilons Dubē, kā arī bijušais NHL spēlētājs, šobrīd Eiropā spēlējošais Alekss Formentons, lai ierastos Ontārio provinces Londonas policijas iecirknī, kur pret viņiem tiks uzrādītas apsūdzības par seksuālu vardarbību.

Hārta pārstāvētā Filadelfijas "Flyers" un Šveices klubs "Ambri-Piotta", kura rindās spēlēja Formentons, paziņojumos norādīja, ka spēlētāji atbrīvoti personīgu iemeslu dēļ, Kalgari "Flames" atsaucās uz Dubē mentālo veselību, kamēr Ņūdžersijas "Devils" Maklauda un Fūta komandas pamešanas iemeslus neminēja.

Londonas policijas iecirknī 2022.gadā tika uzsākta izmeklēšana pēc tam, kad kļuva zināms par Kanādas Hokeja federācijas - "Hockey Canada" (HC) - panākto izlīgumu tiesā ar kādu sievieti, kura apsūdzēja astoņus 2018.gada Kanādas U-20 hokeja izlases spēlētājus par seksuālo vardarbību pasaules čempionāta laikā.

Policijas iecirkņa paziņojumā norādīts, ka 5.februārī tiek plānota preses konference, kurā tiks sniegta sīkāka informācija.

2022.gadā par attiecīgo gadījumu savu izmeklēšanu uzsāka arī NHL, solot publiskot rezultātus, kad tā būs pabeigta.

2018.gada pasaules junioru čempionātā Kanādas hokejisti finālā pārspēja Zviedriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu