Video Šmitam deviņi punkti "Žalgiris" zaudējumā Eirolīgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Rolands Šmits
Latvijas basketbolists Rolands Šmits Foto: BC Zalgiris Kaunas/Twitter

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien ULEB Eirolīgas 23.kārtas spēlē guva deviņus punktus, Kauņas "Žalgiris" komandai piedzīvojot zaudējumu.

Kauņas vienība viesos ar rezultātu 72:81 (26:22, 17:23, 16:16, 13:20) zaudēja sava galvenā trenera Andrea Trinkjēri savulaik vadītajai Belgradas "Partizan" komandai.

Trinkjēri zaudējis visos septiņos mačos, spēlējot pret Žeļko Obradoviča vadītajām komandām.

Šmits laukumā pavadīja 25 minūtes un 18 sekundes, kuru laikā realizēja trīs no četriem divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva četras kļūdas, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi un iekrāja astoņus efektivitātes koeficienta punktus.

Kauņas komandā rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Kīnens Evanss, bet 11 punktus guva Laurīns Birutis. Uzvarētājiem Perijs Dozjē guva 23 punktus, Zeks Lidejs pievienoja 21, bet Frenkam Kaminskim bija 12 punkti.

"Žalgiris" ar astoņiem panākumiem 23 mačos ierindojas 16.vietā, bet "Partizan" ar 12 uzvarām ir desmitā. Riharda Lomaža pārstāvētā un Lukas Banki trenētā Boloņas "Virtus" ar 15 uzvarām ieņem trešo vietu aiz Madrides "Real" (20-3) un tādu pašu bilanci (15-8) iekrājušās "Barcelona" komandas.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu