Šavi pametīs "Barcelona" galvenā trenera amatu

CopyDraugiem X Whatsapp
Šavi
Šavi Foto: EPA/Scanpix

Šavjers Ernandess Kreuss jeb Šavi pēc šīs sezonas pametīs Spānijas futbola kluba "Barcelona" galvenā trenera amatu, sestdien paziņoja speciālists.

"Barcelona" futbolisti sestdien Spānijas meistarsacīkšu mačā ar 3:5 piekāpās "Valencia" komandai un šobrīd līderei Madrides "Real" zaudē desmit punktus.

Šavi lēmumu pieņēmis jau pirms sestdienas mača un to pamato ar nepieciešamību pēc kursa un dinamikas maiņas.

"Strādājot par "Barcelona" treneri, ir sajūta, ka es netieku cienīts tā, kā vajadzētu. Tas velk uz leju un ietekmē mentālo veselību un emocijas līdz tādam punktam, ka tā vairs nevar turpināt. Mani tuvākie to labi zina," teica 44 gadus vecais treneris.

Sezonas sākumā "Barcelona" ar Šavi pagarināja līgumu līdz 2025. gada vasarai jeb nākamās sezonas beigām.

Šavi pie "Barcelona" stūres stājās 2021. gada novembrī un iepriekšējā sezonā aizveda barseloniešus līdz Spānijas čempiontitulam.

Kā futbolists Šavi "Barcelona" komandai pievienojās 1991. gadā 11 gadu vecumā. Viņš tās sastāvā aizvadīja vairāk nekā 760 spēles, kas ir rekords starp visiem futbolistiem.

Spānis "Barcelona" sastāvā četras reizes triumfēja UEFA Čempionu līgā un astoņas reizes uzvarēja Spānijas čempionātā. Savukārt 2015. gadā viņš pameta klubu, lai turpinātu karjeru Katarā, kur "Al Sadd" komandā sākotnēji bija kā spēlētājs, bet vēlāk - kā treneris.

Tāpat Šavi ir 2010. gada Pasaules kausa ieguvējs. Pussargs Spānijas valstsvienībā aizvadīja 133 mačus, gūstot 13 vārtus, divus no tiem mačos pret Latvijas izlasi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu