Video Pasečņiks turpina rezultatīvo sēriju arī pret Spānijas čempioni "Barcelona"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks
Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks Foto: acb.com

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks svētdien guva 26 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, piekto maču pēc kārtas izceļoties ar vismaz 19 punktiem, kamēr viņa pārstāvētā "Palencia" piedzīvoja zaudējumu.

Palensijas basketbolisti 20.kārtas spēlē viesos ar rezultātu 94:102 (16:29, 27:23, 25:18, 26:23) atzina "Barcelona" pārākumu.

Pasečņiks 18.kārtā ar 29 punktiem laboja savu rezultativitātes rekordu ACB un pēdējās divās kārtās tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju. Pēdējos piecos mačos latvietis vidēji guvis 22,8 punktus.

Svētdien Pasečņiks laukumā pavadīja 26 minūtes un 22 sekundes, realizēja 12 no 18 divpunktu metieniem un divus no sešiem soda metieniem, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja piecas piezīmes, tika pie negatīva +/- rādītāja (-5) un iekrāja visvairāk efektivitātes koeficienta punktus komandā (25).

Pasečņiks bija mača rezultatīvākais spēlētājs. "Palencia" rindās otrs rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Vitors Benite, bet uzvarētājiem 18 punktus guva Džabari Pārkers.

Sestdien Mārcis Šteinbergs guva 13 punktus, palīdzot Manrezas "Baxi" mājās ar rezultātu 83:68 uzveikt Lugo "Rio Breogan". Tikmēr Mursijas UCAM ar Artūru Kurucu laukumā, bet bez Rodiona Kuruca pieteikumā viesos ar 73:75 zaudēja Tenerifes "Lenovo".

UCAM ar 11 uzvarām 20 spēlēs ir astotā, "Baxi" ar tādu pašu bilanci ieņem devīto vietu, bet "Palencia" ar bilanci 3-17 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu