Video 43 gadus vecs indietis spilgti ieraksta savu vārdu tenisa vēsturē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rohens Bopena
Rohens Bopena Foto: AFP/SCANPIX

Sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā "Australian Open" dubultspēļu sacensībās triumfēja Metjū Ebdens un 43 gadus vecā Indijas tenisa zvaigzne Rohens Bopena.

Kamēr vienspēļu sacensībās spoži spīdēja Itālijas tenisists Janniks Sinners, kurš Melburnā finālā ar 3-6, 3-6, 6-4, 6-4, 6-3 pārspēja planētas trešo raketi krievu Daņiilu Medvedevu, dubultspēļu turnīrā teicami spēlēja gandrīz divreiz vecākais Bopena. 

Turnīrā ar otro numuru izsētie Bopena un austrālietis Ebdens finālā ar 6-6 (7:0), 7-5 apspēlēja itāļus Simoni Bolelli un Andreu Vavasori.

Bopena līdz šim bija svinējis uzvaru 2017. gada "Roland Garros" jaukto dubultspēļu sacensībās, uzvarot kopā ar Kanādas tenisisti Gabrielu Dabrovski.

Bopena jau pagājušās nedēļas vidū nodrošināja sev ATP dubultspēļu ranga līderpozīciju. Tādējādi viņš kļuvis par vecāko cilvēku, kuram ticis šāds gods. Viņš ir arī vecākais vīrietis, kurš uzvarējis "Grand Slam" turnīra dubultspēļu sacensībās. Viņš to izdarīja 43 gadu un 329 dienu vecumā.

Jāatzīmē, ka pirms pāris gadiem Bopena nopietni apsvēra karjeras beigšanu, bet galu galā izlēma to turpināt. Tagad ir skaidrs, ka tas bija pareizs lēmums, jo viņam pagājušajā nedēļā izdevās sasniegt savas karjeras spilgtāko brīdi. 

"Vairākus mēnešus nespēju uzvarēt nevienā vienspēļu mačā un domāju, ka šīm gaitām pienācis gals. Neatlaidība mani noturēja uz ceļa. Es pamainīju vairākus elementus savā spēlē un atradu lielisku partneri," pēc uzvaras Austrālijā sacīja Bopena. 

Uzstādot vairākus rekordus Melburnā, Bopena sasniedza arī kādu iespaidīgu atzīmi. Proti, viņš piedalījās savā 61. "Grand Slam" turnīrā. Un "Australian Open" šogad izrādījās visveiksmīgākais. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu