Video Miljardieris sportā. Taigers Vudss un viņa dzīvesstāsts

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Taigers Vudss
Taigers Vudss Foto: Reuters/ScanPix

Taigers Vudss ir viens no visu laiku labākajiem golferiem. Savas spožās karjeras laikā viņš nopelnījis vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru. Par Vudsu ir izveidota dokumentālā filma "Tīģeris" ("Tiger") divās daļās, kurā atklāj viņa portretu un ceļu uz karjeras virsotnēm, kritumu un episko atgriešanos virsotnēs.

Filmā, kuru ir iespējams noskatīties "LMT Viedtelevīzijā", iekļauti iepriekš nepublicēti mājas video no sportista bērnības, kā arī intervijas ar Vudsa tuvākajiem cilvēkiem dažādos viņa dzīves periodos, atklājot viņa personības slēptākās šķautnes un sarežģīto ceļu uz sasniegumiem.

Taigers Vudss, īstajā vārdā Eldriks Tonts Vudss (Eldrick Tont Woods), dzimis 1975. gada 30. decembrī un tiek uzskatīts par vienu no visu laiku izcilākajiem golferiem. Viņa tēvs Erls Vudss (Earl Woods) bija atvaļināts Vjetnamas kara veterāns, kurš spēlēja golfu amatieru līmenī un iepazīstināja ar šo sporta veidu arī mazo Taigeru. Kā vēlāk atzina Erls, viņa golfa karjeras beigu sākums bija brīdī, kad vienpadsmit gadus vecais Taigers viņu uzvarēja.

No tās reizes tēvam golfa spēlē nekad vairs neizdevās uzvarēt dēlu.

Taigers savas golfa prasmes veiksmīgi turpināja attīstīt skolas laikā, 20 gadu vecumā sasniedzot profesionāla golfa spēlētāja statusu un jau pēc gada kļūstot par visu laiku jaunāko The Masters turnīra uzvarētāju. 1999. gada sezonu golferis noslēdza ar astoņām uzvarām, un kopš tā brīža viņa karjera strauji virzījās augšup.

HBO dokumentālajā filmā "Tīģeris" skatītāji iepazīst ļoti personīgu stāstu par brīnumbērnu, kura aizraušanās un uzticība golfa spēlei uzcēla viņu karjeras virsotnēs un atnesa galvu reibinošu slavu. Tomēr, cīnoties ar iekšējiem dēmoniem ārpus golfa laukuma, Taigers Vudss nonāca zemākajā savas dzīves punktā: seksa skandāli, šķiršanās no sievas, muguras trauma un tai sekojošās operācijas, kā arī arests par auto vadīšanu narkotiku reibumā 2017. gadā, kas ir fiksēts policijas kameru video un iekļauts filmā, noveda pie izcilā sportista karjeras strauja norieta.

Neskatoties uz sarežģīto dzīves posmu un to, ka prognozes liecināja, ka bez sāpēm golferis vairs nespēs pat staigāt, Vudss spēja atgriezties golfa virsotnēs, kas vainagojās ar viņa uzvaru 2019. gada The Masters turnīrā.

Filmā iekļauti iepriekš nepublicēti kadri un intervijas ar cilvēkiem, kuri Taigeru Vudsu pazīst vislabāk. Atmiņās dalās golfa leģenda sers Niks Faldo (Sir Nick Faldo), Vudsa bijušais "kedijs" un tuvs draugs Stīvs Viljams (Steve Williams), tēva draugs, biogrāfs Pīts Makdaniels (Pete McDaniel), kā arī sieviete, attiecības ar kuru mainīja Vudsa dzīvi uz visiem laikiem, – mīļākā Reičela Učitela (Rachel Uchitel), kura beidzot izsakās un filmā atklāj pieredzēto kopā ar Taigeru Vudsu.

Vienlaikus viens no aizraujošākajiem ir izcilā golfera pirmās mīlestības Dinas Parras (Dina Parr) atmiņu stāstījums. Viņa draudzējās ar Taigeru Vudsu vidusskolas laikā. Bijusī draudzene apraksta viņa sarežģītās attiecības ar tēvu un atklāj, kā, vecāku ietekmēts, Vudss izbeidza viņu attiecības.

Arī leģendārā sportista bērnudārza audzinātāja atceras, kā tika atraidīta, kad ieteica Vudsa tēvam ļaut dēlam paralēli golfam nodarboties arī ar citu sporta veidu, tādējādi apliecinot, ka tieši tēvs bija tas, kurš nepieļāva nekādas atkāpes no iecerētā un izlēma dēla turpmāko dzīves ceļu. Katra no šīm intervijām izgaismo izcilo golferi dažādos veidos, iezīmējot Vudsu kā personību, kura ir nepārtrauktā cīņā starp slavas un tās spiediena radīto trauksmi un paša nebeidzamajām ambīcijām.

2021. gada februārī Vudss cieta auto avārijā. Spēkrats nobrauca no ceļa un apmeta kūleni. Vairākas nedēļas viņš pavadīja slimnīcā, kur tika veiktas vairākas operācijas. Pēc 17 mēnešu pārtraukuma viņš atgriezās golfā, bet ar tik spožiem panākumiem vairs nespēja izcelties. 

Savas karjeras laikā viņš izcīnījis 82 uzvaras PGA tūrē.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu