"VEF Rīga" un "Ogre" svin uzvaras LIBL spēlēs

CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" basketbolists Roberts Blūms
"VEF Rīga" basketbolists Roberts Blūms Foto: Paula Čurkste/LETA

"VEF Rīga" un "Ogre" trešdien savā laukumā svinēja uzvaras "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlēs.

"VEF Rīga" mājinieces lomā ar 79:74 (18:19, 22:21, 21:8, 18:26) pārspēja "Latvijas Universitāti" (LU).

"Vefiešiem" ar 18 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Šons Paipss. bet pa 12 punktiem guva Pēteris Pinnis, kura kontā arī desmit atlēkušās bumbas, un Roberts Blūms, kurš sakrāja septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

LU komandā 14 punktus, astoņas atlēkušās bumbas un septiņas izprovocētas piezīmes sakrāja Rihards Aleksandrovs, 13 punktus guva Otto Fārenhorsts, bet Valters Briedis 10 punktiem pievienoja sešas rezultatīvas piespēles.

"VEF Rīga" rindās produktīvākais līdz trešdienas spēlei bija bijis Arnaldo Toro Barea, kurš vidēji mačā bija guvis 11,7 punktus un izcīnījis 11,9 atlēkušās bumbas, bet LU līderis ir Norberts Strautiņš, kurš vidēji spēlē bija guvis 12,1 punktu, izcīnījis četras atlēkušās bumbas un sakrājis 3,7 rezultatīvas piespēles.

Abu Rīgas komandu ceļi krustojās 11.novembrī, kad ar 85:72 pārāka bija "VEF Rīga".

"Ogre" mājās ar 89:56 (21:20, 22:12, 23:12, 23:12) pieveica kaimiņieni turnīra tabulā Tallinas "TalTech"/"Optibet".

Uzvarētāju rindās pieci spēlētāji guva vismaz 12 punktus, par rezultatīvākajiem ar 15 punktiem kļūstot Rihardam Zēbergam un Endrū Koramam, kura kontā arī 14 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. 14 punktus guva Kristaps Mediss un Matas Juciks, kura kontā arī sešas atlēkušās bumbas, bet 12 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Andris Misters.

Savukārt Kristaps Dārgais trim punktiem pievienoja 11 atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēles, kā arī izprovocēja septiņus noteikumu pārkāpumus.

Viesiem rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Oliverss Metsalu, bet 10 punktus guva Gregors Ilvess.

Ogres vienībā šajā sezonā Kristaps Dārgais caurmērā spēlē bija guvis 7,9 punktus, sakrājis 9,1 atlēkušo bumbu un 5,2 rezultatīvas piespēles. Tallinas klubā Kasperam Sūrorgam bija izdevies sakrāt 19,3 punktus, 4,7 atlēkušās bumbas un 3,9 rezultatīvas piespēles.

Decembra sākumā Tallinā ar rezultātu 93:90 uzvarēja ogrēnieši.

Sešas uzvaras pēc kārtas izcīnījusī "VEF Rīga" ar bilanci 17-5 turnīra tabulā ieņem trešo pozīciju, Ogres komanda, kas ir svinējusi trīs uzvaras pēc kārtas, ar bilanci 12-9 ir septītā, četrus zaudējumus pēc kārtas piedzīvojušie tallinieši ar desmit uzvarām 22 cīņās ir ailīti zemāk, bet LU, kas zaudējusi deviņos mačos pēc kārtas, ar trim uzvarām 22 dueļos ieņem pēdējo vietu 16 komandu čempionātā.

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu