Video "Žalgirim" iespaidīgs pirmais puslaiks un pārliecinoša uzvara Eirolīgā

CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: twitter.com/bczalgiris

Latvijas basketbolists Rolands Šmits trešdien Kauņā guva 13 punktus Kauņas "Žalgiris" uzvarā ULEB Eirolīgas 24. kārtas spēlē.

Kauņas vienība ar 96:70 (34:14, 24:23, 18:22, 20:11) pieveica Stambulas "Anadolu Efes" (Turcija), sagādājot pretiniekiem otro zaudējumu pēc kārtas.

Pirmajā puslaikā "Žalgiris" pie pilnām skatītāju tribīnēm iemeta 58 punktus.

Šmits 15 minūtēs un 54 sekundēs laukumā realizēja divus no trim divpunktu metieniem un trīs no sešiem tālmetieniem, bet nerāpija abus soda metienus. Viņš arī sakrāja vienu atlēkušo bumbu, trīs rezultatīvas piespēles, spēli beidzot ar efektivitātes koeficientu 13.

Kauņas komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Laurīns Birutis, bet pa 13 punktiem sakrāja arī Edgars Ulanovs un Breidijs Maneks.

Viesiem Vils Klaibērns guva 19 punktus, bet Dariass Tompsons - 17 punktus.

"Žalgiris" ar deviņiem panākumiem 24 mačos pakāpās uz 15. vietu, apsteidzot "Anadolu Efes", kam ir tāda pati bilance. Riharda Lomaža pārstāvētā un Lukas Banki trenētā Boloņas "Virtus" ar 15 uzvarām 23 cīņās ieņem trešo vietu aiz Madrides "Real" (21-3) un tādu pašu bilanci (15-8) iekrājušās "Barcelona" komandas.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11. reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu