Protestu Francijā dēļ aizkavējas Skujiņa sezonas starts

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Franču fermeru protestu dēļ trešdien Francijā nācās atcelt "Etoile de Bessèges" daudzdienu velobrauciena 1. posmu. Tūri tādējādi plānots iesākt ceturtdien jau ar 163 kilometru garo otro posmu. "Etoile de Bessèges" velobraucienā startē arī Latvijas profesionālais riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Lidl – Trek", vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Sacensību pirmajā posmā sportistiem bija paredzēts veikt 160 kilometrus ar finišu divus kilometrus garā kāpumā. Diemžēl posms tika atcelts. Tā iemesls ir Francijas zemnieku protesti. Traktori ne tikai aizšķērsojuši ceļus, bet uz brauktuvēm arī izgāztas riepas un lauksaimniecības produkti. 

Otrajā posmā, kas ieplānots ceturtdien, jāveic 163,5 kilometru gara distance. Tajā trases vidusdaļā iekļauts viens pirmās un viens otrās kategorijas kāpums. Finišs tikmēr atradīsies 900 metru gara kāpuma virsotnē. Kāpuma vidējais stāvums – teju 10%.

"Lidl – Trek" sastāvā bez Skujiņa ir iekļauti arī tādi labi zināmi riteņbraucēji kā – Mads Pedersens un Tims Deklērs. Šajā sastāvā būtisks apstāklis būs tajā, cik labi finiša kāpumos sevi parādīt varēs Pedersens.

Latvijas līdzjutēji cer, ka pie vārda tiks arī Skujiņš, kurš pērn sekmēja komandas biedra Matiasa Skjelmoses izcīnīto otro vietu kopvērtējumā.

Jāatzīmē, ka 12. vietā pērn sacensību kopvērtējumā ierindojās Krists Neilands, kurš sezonu iesāks februāra vidū.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu