Usiks pirms gadsimta cīņas nāk klajā ar drosmīgu apgalvojumu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Boksa zvaigznes Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks
Boksa zvaigznes Taisons Fjūrijs un Oleksandrs Usiks Foto: EPA/Scanpix

Ukrainas boksa superzvaigzne Oleksandrs Usiks pirms gadsimta cīņas sarunā ar "iFL TV" izteicis apgalvojumu, ka viņam būs psiholoģisks pārsvars duelī pret Taisonu Fjūriju no Lielbritānijas.

Usiks un Fjūrijs ilgi gaidīto cīņu par supersmagā svara čempiona titulu aizvadīs 17. februārī.

Šo var uzskatīt par gadsimta cīņu, jo pirmo reizi kopš 1999. gada tiks noskaidrots neapstrīdams ("undisputed") supersmagsvaru čempions.

Fjūrijs karjeras laikā popularitāti izpelnījies ne tikai ar sniegumu ringā, bet arī ar izteikumiem ārpus tā. Viņš ar saviem apvainojumiem bieži vien mēdz cīņu sev par labu pavērst vēl pirms dueļa pirmā zvana.

Usiks un Fjūrijs preses pasākumos ir tikušies jau vairākkārt. Fjūrijs šajās tikšanās reizēs turpina mētāties ar apvainojumiem, kamēr Usiks runā maz. Protams, savu lomu, visticamāk, spēlē arī valodas barjera, jo Usiks angļu valodu pārvalda slikti.

Pats Usiks gan uzskata, ka psiholoģisko kauju, kas ir ne mazāk svarīga par dūru cīņu, viņš ir uzvarējis jau tagad.

"Taisons Fjūrijs ir tas, kurš runā pārāk daudz. Viņa ideja ir tikt manā galvā. Bet realitātē - es jau esmu viņa galvā," sacīja Usiks.

37 gadus vecais Usiks profesionālajā boksā ringā devies 21 cīņā un visās triumfējis, 13 dueļus noslēdzot priekšlaicīgi. Usiks bija absolūtais čempions svara kategorijā līdz 90,2 kilogramiem. Savā pēdējā cīņā viņš ar tehnisko nokautu uzveica Danielu Dubuā.

Savukārt 35 gadus vecā Fjūrija kontā 35 aizvadītajās cīņās ir 34 uzvaras un viens neizšķirts pret Vailderu.

Līdz šim pēdējo reizi supersmagā svara kategorijā "undisputed" čempiona godu izpelnījies brits Lenokss Lūiss, kurš apvienoja trīs jostas.

Kopš 2007. gada, lai kļūtu par "undisputed" čempionu, ir jāizcīna četras prestižākās jostas. Usiks to paveica "cruiserweight" divīzijā (līdz 90,7 kg).

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu