Ontužāns karjeru turpinās Vācijas pēc spēka ceturtās līgas klubā

CopyDraugiem X Whatsapp
Daniels Ontužāns.
Daniels Ontužāns. Foto: Sanita Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas futbolists Daniels Ontužāns futbolista karjeru turpinās Vācijas pēc spēka ceturtās līgas klubā "Homburg", ceturtdien paziņoja klubs.

Dienvidrietumu reģionāllīgas klubs "Homburg" līgumu ar pussargu Ontužānu parakstīja transfēru loga pēdējā dienā, kas beidzās plkst. 19 pēc Latvijas laika.

23 gadus vecais spēlētājs ar klubu vienojās par līgumu līdz 2025. gada jūnijam.

"Šodien "Homburg" parakstīja līgumu ar uzbrūkošo malējo uzbrucēju Ontužānu," ziņo klubs.

"Viņš ir ļoti interesants spēlētājs sezonas otrajai pusei, bet nākotnē - arī jaunajai sezonai. Mēs ceram viņu iesaistīt komandā pēc iespējas ātrāk un ceram, ka viņš var mūsu komandā spēlēt svarīgu lomu," par jauno papildinājumu sacīja kluba galvenais treneris Denijs Švarcs.

"Mani sagaida aizraujošs uzdevums ambiciozā klubā, kura augstie mērķi sakrīt ar manējiem," saka Ontužāns, kurš Švarca vadībā ir spēlējis jau iepriekš.

"Ceru pēc iespējas ātrāk iepazīt komandu un labi apliecināt sevi laukumā," sacīja Ontužāns.

Jau trešdienas vakarā Ontužāns devās uz kluba treniņnometni Turcijas pilsētā Belekā.

Iepriekšējā sezonā 23 gadus vecais futbolists RFS sastāvā kļuva par Latvijas čempionu, laukumā dodoties deviņās spēlēs un gūstot divus vārtus. Rīgas klubam futbolists pievienojās pagājušā gada jūlijā, līgumā paredzot iespēju to pagarināt vēl uz diviem gadiem, taču šī iespēja nav izmantota.

Futbolists lielāko daļu dzīves ir pavadījis Vācijā, kur arī sāka savu futbolista karjeru. Kopš 2010. gada viņš bija Minhenes "Bayern" audzēknis, pārstāvot jauniešu komandas, bet 2020. gada oktobrī debitēja arī pirmajā komandā, nākot uz maiņu Vācijas kausa izcīņas spēlē. 2020. gada februārī Minhenes klubs Ontužānu līdz vasarai izīrēja Šveices kluba "St.Gallen" U-21 komandai.

2021. gada jūlijā viņš pārcēlās uz "Freiburg" kluba sistēmu un spēlēja Vācijas pēc spēka trešajā līgā, kurā aizvadīja 32 mačus un guva trīs vārtus.

Latvijas izlases rindās Ontužāns aizvadījis septiņus mačus.

Pirmo spēli pēc ziemas pārtraukuma "Homburg" aizvadīs 2. martā izbraukumā ar Maincas "Schott".

Turnīra tabulā Homburgas klubs ar 37 punktiem 21 spēlē ieņem trešo vietu 18 komandu čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu