Foto Svinīgi atklāta Daugavas stadiona vieglatlētikas manēža

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Šodien svinīgi atklāta Daugavas stadiona vieglatlētikas manēža.

Daudzfunkcionālā vieglatlētikas manēža ir ļoti un ilgi gaidīts projekts, kas nodrošina mūsdienīgu infrastruktūru – pašus modernākos treniņu un sacensību apstākļus gan profesionāliem sportistiem, gan rada apstākļus un iespēju vispusīgi attīstīt arī bērnu un jauniešu, kā arī paralimpiskā sporta vajadzības.

Svinīgā pasākumā viesus – kolēģus, partnerus un sportistus – svētku uzrunās sveica Latvijas Republikas Ministru prezidente Evika Siliņa, Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, SIA "Latvijas Nacionālais sporta centrs" valdes priekšsēdētājs Daniēls Nātriņš, Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs un AS "UPB" valdes loceklis Uģis Grīnbergs.

"Esam ilgi gaidījuši šo dienu. Visai vieglatlētikas saimei šis ir liels notikums. Turpmāk Daugavas vieglatlētikas manēžu par pamata treniņu bāzi izmantos daļa Latvijas izlases sportistu, kā arī amatieri un sporta entuziasti. Un atdevi varēsim redzēt ilgtermiņā mūsu sportistu panākumos augsta līmeņa sacensībās," teica Miļkevičs. "Jau rīt šeit organizēsim pirmās sacensības – Sportland kauss, kurā piedalīsies gandrīz 500 dalībnieku. Savukārt februārī te notiks vēl 5 sacensības – no U10 līdz U16 grupai, kā arī divi Latvijas čempionāti. Līdz ar to manēža būs piepildīta un krāsu aromātu nomainīs sportiskais gars."

Daugavas stadiona vieglatlētikas manēža ekspluatācijā tika nodota 2023. gada nogalē.

Skatītāju ērtībai nodrošinātas tribīnes, kuru izvietojumu ir iespējams mainīt atkarībā no pasākuma veida ar vairāk nekā 1600 sēdvietu pieejamību. Savukārt ēkas ziemeļu pusē atrodas bobsleja starta estakāde treniņu vajadzībām.

Jaunā sporta ēka atrodas Augšielā 1, Rīgā. Tiek prognozēts, ka apmeklētājiem vieglatlētikas manēža tiks atvērta jau drīzumā.

Kopējais projekta finansējums ir 73 725 362,08 eiro, tai skaitā ERAF finansējums - 39 010 148,30 eiro, valsts budžeta finansējums - 5 389 664,82 eiro, pašvaldības finansējums - 1 495 957,78 eiro, un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu