Šmits un "Žalgiris" pieveic vienu no Eirolīgas līdervienībām "Panathinaikos"

CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits
Rolands Šmits Foto: BC Žalgiris

Latvijas basketbolists Rolands Šmits piektdien Kauņā guva desmit punktus Kauņas "Žalgiris" uzvarā ULEB Eirolīgas 25. kārtas spēlē.

Kauņas vienība ar 80:69 (25:25, 19:13, 20:18, 16:12) pieveica Atēnu "Panathinaikos", svinot otro uzvaru pēc kārtas.

Šmits 15 minūtēs un 53 sekundēs laukumā realizēja četrus no pieciem divpunktu metieniem un abus soda metienus, bet netrāpīja abus tālmetienus. Viņš arī sakrāja trīs atlēkušās bumbas, trīs kļūdas, vienu pārķertu bumbu, personisko piezīmi un divus izprovocētus noteikumu pārkāpumus, spēli beidzot ar efektivitātes koeficientu deviņi.

Kauņas komandā rezultatīvāki par Šmitu bija vien Kīnens Evanss ar 24 punktiem un pa piecām rezultatīvām piespēlēm un pārtvertām bumbām, kā arī Laurīns Birutis ar 12 punktiem.

Viesiem 26 punktus un septiņas kļūdas sakrāja Kendriks Nans, 15 punktus guva Marjus Grigonis, bet 14 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Matiass Lesors.

Riharda Lomaža pārstāvētā un Lukas Banki trenētā Itālijas komanda Boloņas "Virtus" piektdien savā laukumā tiekas ar Belgradas "Partizan".

"Žalgiris" ar desmit panākumiem 25 mačos pakāpās uz 14. vietu, bet "Panathinaikos" ar bilanci 15-10 ir piektā. Boloņas "Virtus" ar 15 uzvarām 24 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Partizan" ar bilanci 12-12 ir 11. vietā.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11. reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu