ESPN: Mbapē izraudzījies sev jaunu komandu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kilians Mbapē
Kilians Mbapē Foto: AP/Scanpix

Francijas superzvaigzne Kilians Mbapē aizvada savu pēdējo sezonu Francijas futbola flagmanī Parīzes "Saint-Germain" (PSG), vēsta ietekmīgais Ziemeļamerikas medijs ESPN.

Vienam no pēdējo gadu pasaules labākajiem futbolistiem kontrakts ar PSG noslēdzas gaidāmajā vasarā. 25 gadus vecais francūzis atteicies pagarināt līgumsaistības, atsakoties arī no vairāku desmitu miljonu eiro lielas algas. 

ESPN ziņo, ka Mbapē gatavojas pievienoties Madrides "Real", kas jau vairākus gadus vēlējies savās rindās Francijas uzbrukuma zvaigzni, taču PSG darījumam nedeva zaļo gaismu.

Pagājušajā vasarā "Real" par Mbapē Francijas futbola gigantam piedāvāja 100 miljonus eiro, taču piedāvājums tika noraidīts. Tagad Mbapē uz Madridi varēs pārcelties bez transfēra maksas. 

ESPN iepriekš vēstīja, ka "Real" vairs nepiedāvā Mbapē tik lielu algu kā iepriekš. Madrides kluba vadība nevēloties viņam maksāt vairāk kā citiem komandas līderiem.

"Real" līderi brazīlietis Vinisiuss Žuniors un anglis Džūds Belingems sezonā saņem aptuveni 10,5 miljonus eiro, bet Mbapē patlaban pelna 37 miljonus eiro gadā.

Mbapē īsā laikā kļuvis par rezultatīvāko uzbrucēju PSG vēsturē. Viņa kontā jau ir 241 vārti aizvadītajos 288 mačos.

PSG kreklā viņš kronēts par pieckārtēju Francijas čempionu, taču ne reizi nav spējis triumfēt UEFA Čempionu līgā.

Divreiz Mbapē palīdzējis Francijas izlasei sasniegt Pasaules kausa finālu – 2018. gadā izdevās uzveikt Horvātiju, bet 2022. gadā nācās samierināties ar zaudējumu Argentīnai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu