Apskatnieks: Porziņģim ir labas izredzes piedalīties NBA Visu zvaigžņu spēlē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) apskatnieks Marks D'Amiko savā sociālā tīkla X kontā norādījis, ka Bostonas "Celtics" pārstāvim Kristapam Porziņģim vēl ir ļoti labas izredzes iekļūt līgas Visu zvaigžņu spēles pieteikumā.

Komandu starta piecinieki iepriekš tika izvēlēti balsojumā, bet rezervistus - vēl divus aizsargus, trīs garos spēlētājus un vienu papildu spēlētāju jebkurā pozīcijā - izraudzījās NBA treneri, kuri latvietim vietu neatvēlēja. 

NBA noteikumi paredz, ka līgas komisārs Adams Silvers gadījumā, ja kāds no potenciālajiem Visu zvaigžņu spēles dalībniekiem ir traumēts, izvēlas viņa aizstājēju.

Pastāv liela iespēja, ka Austrumu konferences pieteikumā divas vakances atbrīvosies Džūliusa Rendla un Džoela Embīda savainojumu dēļ. D'Amiko uzskata, ka šādā gadījumā Visu zvaigžņu spēles pieteikumā jābūt trešajam "Celtics" komandas pārstāvim.

"Tagad, kad izskatās, ka Rendls un Embīds izlaidīs Visu zvaigžņu spēli, "Celtics" komandai ir teju garantēts trešais spēlētājs. Vai nu Deriks Vaits, vai Kristaps Porziņģis saņems zvanu. Godīgā pasaulē [zvanu saņemtu] viņi abi," rakstīja D'Amiko.

Šeit gan jāatzīmē, ka otro gadu pēc kārtas "aiz strīpas" ir atstāts Atlantas "Hawks" spīdeklis Trē Jangs, kurš šosezon vidēji mačā atzīmējas ar lielisku statistiku - 27,3 punkti un 10,8 rezultatīvas piespēles.

Domājams, ka tieši viņš būs pirmais kandidāts uz Rendla vai Embīda aizstāšanu, jo Silvers ne vienmēr aizstājējus izvēlas, vadoties pēc traumētā spēlētāja pozīcijas.

Porziņģis, kura pārstāvētā Bostonas "Celtics" joprojām ieņem pirmo vietu visā NBA, šosezon vidēji spēlē izcēlies ar 19,6 punktiem un 6,9 savāktām bumbām zem groziem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu