Pasaules čempionāta biatlonā norises vietu piemeklējusi spēcīga vētra

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Šonedēļ Nove Mesto, Čehijā, sāksies pasaules čempionāts biatlonā. Sacensību organizatori cīnās ar spēcīgās vētras radītajām sekām.

Sacensību norises vietā jau ieradušies dažādi mediju pārstāvji, tostarp Norvēģijas raidsabiedrība NRK, kas ziņoja par spēcīgo vētru Nove Mesto.

"Sacensību stadions slikto laikapstākļu dēļ ir sabojāts, un cietis arī trases segums. Tāpēc mēs izmisīgi strādājam jau pirms treniņiem, sarunā ar NKR sacīja Starptautiskās Biatlona savienības (IBU) sporta direktors Daniels Bēms.

Pašreizējās laika prognozes liecina, ka pasaules čempionāta pirmā sacensību nedēļa tiks aizvadīta neierasti siltos laikapstākļos. Piemēram, sestdien, kad vīriešiem plānots 10 kilometru sprints, temperatūra var pakāpties līdz 10 grādiem pēc Celsija. 

IBU gan norāda, ka siltajiem laikapstākļiem nevajadzētu būt problēmai, lai veiksmīgi aizvadītu sacensības. 

"Sniega kārta trasē ir pietiekami bieza, un nepieciešamības gadījumā no rezervēm varam atvest 50 000 kubikmetru sniega. Vienlaikus jāstrādā, lai trase būtu pilnībā sagatavota sacensībām," pauda Bēms, norādot uz nākamo problēmu. 

Proti, slēpošanas trasē visvairāk cietuši reklāmas stendi, kurus aizpūtis spēcīgais vējš. Vairākās vietās var būt arī nokrituši, lūzuši koki. 

"Šeit nav labi atrasties. Ārā ir ļoti vējains, un sniegs ir netīrs. Var redzēt arī vairākus kokus, kas tūlīt kritīs. Šobrīd mežā atrasties ir bailīgi," teica kādreizējais norvēģu biatlonists Ola Lunde, kurš strādā par ekspertu NRK. 

Pasaules čempionātu paredzēts sākt 7. februārī, kad paredzēta 4×6 km jauktā stafete. 

Nākamais Pasaules kausa posms februāra un marta mijā norisināsies Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu