Mārtiņš Gulbis: Mēs nedalām pretiniekus

CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Gulbis
Mārtiņš Gulbis Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Mārtiņš Gulbis visas pretinieces 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā uzskata par vienlīdzīgām konkurentēm, sarunā ar žurnālistiem teica treneris.

Latvijas basketbolistes pirmdien 16 spēlētāju sastāvā sāka gatavoties svētdien paredzētajam kvalifikācijas mačam ar Izraēlu. Salīdzinot ar novembrī notikušo spēli, kurā latvietes viesos ar rezultātu 49:71 zaudēja Francijai, šoreiz sagatavošanās laiks ir krietni ilgāks, turklāt gaidāmā spēle notiks mājās.

"Divi treniņi ir par maz, bet šoreiz mums ir ilgāks laiks un tāpēc arī kandidāšu saraksts ir plašāks. Šonedēļ mērķis ir pēc iespējas labāk sagatavoties spēlei ar Izraēlu. Vēlamies izbaudīt procesu un salikt akcentus, turpinot būvēt mūsu vērtības un kultūru," uzsvēra Gulbis.

Tāpat Gulbis atklāja, ka aizsardzei Ievai Pulverei pēc rokas savainojuma gūšanas atlabšanas process norisinās tā, kā paredzēts, bet par viņas došanos laukumā vēl tiks lemts.

Ceļazīmi uz finālturnīru iegūs astoņu grupu uzvarētājas, kā arī četras no astoņām otro vietu ieguvējām. Lai gan pirmajā spēlē tika piedzīvots smags zaudējums, treneris uzskata, ka komanda vēl cīnās par pirmo vietu grupā.

"Visas komandas uzskatu par vienlīdzīgām konkurentēm un nedalām pretiniekus," komentējot to, vai Izraēla ir galvenā sāncense uz vietu finālturnīrā, teica Gulbis.

Atbildot uz jautājumu, vai treneri izskatīja iespēju uz izlasi izsaukt arī Itālijas A sērijā spēlējošo spēka uzbrucēju Līgu Venti, Gulbis atbildēja noraidoši.

"Šobrīd ir tās spēlētājas, kuras ar treneru korpusu esam izvēlējušies. Varbūt vasarā būs iespējas, bet šobrīd nē, turklāt garo spēlētāju pozīcijās mums ir pietiekami meistarīgas basketbolistes," atzīmēja treneris.

Mačā ar Francijas valstsvienību Latvijas basketbolistēm bija grūtības iesākt uzbrukumus, bet Gulbis teica, ka iepriekšējā spēle ir izanalizēta un treneri mācoties no katras neveiksmes.

"28 kļūdas - tas ir pārāk daudz, jo īpaši deviņas no tām bija pirmajās piecās minūtēs. Tas iedeva sliktu toni spēlei," piebilda Gulbis.

Latvijas un Izraēlas sieviešu valstsvienības līdz šim savā starpā ir spēlējušas septiņas reizes, sešreiz uzvarot Latvijai.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas E grupas turnīru Latvijas komanda novembrī sāka ar zaudējumu izbraukuma spēlē Francijā (49:71). Vēl šajā grupā Francija ar 100:48 sagrāva Īriju, bet abas Izraēlas izlases spēles drošības apsvērumu dēļ tika pārceltas uz februāri. Spēle Izraēla - Īrija 8. februārī arī notiks "Rimi" Olimpiskajā centrā Rīgā.

Nākamie kvalifikācijas turnīra spēļu posmi ir paredzēti 2024. gada novembrī un 2025. gada februārī.

Eiropas meistarsacīkstes no 2025. gada 9. līdz 19. jūnijam pirmo reizi notiks četrās valstīs. Katra no četrām valstīm rīkos grupu turnīru, bet finālposms norisināsies Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

Latvijas izlases kandidāšu saraksts spēlei ar Izraēlu:

Paula Strautmane (Mehelenas "Kangoeroes", Beļģija), Ketija Vihmane (Kelternas "Rutronik Stars", Vācija), Digna Strautmane (Vroclavas "Sleza", Polija), Aleksa Gulbe (Saragosas "Casademont", Spānija), Evelīna Otto, Ieva Pulvere, Vanesa Jasa, Luīze Sila (visas - "TTT Rīga"), Anete Šteinberga (Buržas "Tango", Francija), Ilze Jākobsone (Stambulas "Emlak Konut", Turcija), Kitija Laksa (Stambulas "Fenerbahce", Turcija), Enija Vīksne (Nērdlingenas "Angels", Vācija), Laura Meldere (Venēcijas "Umana Reyer", Itālija), Līna Loceniece (Klaipēdas LCC, Lietuva), Kate Vilka ("Charnay", Francija), Katrīna Ozola (Budapeštas EAC, Ungārija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu