Sevastova savā sezonas pirmajā spēlē izcīna pārliecinošu uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AP/Scanpix

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova otrdien Klužas-Napokas "WTA 250" sērijas sacensības sāka ar pārliecinošu uzvaru.

Sevastova, kura pasaules rangā ieņem 661. vietu, ar 6-2, 6-3 pārspēja mājinieci Andrēu Mitu (WTA 216.).

Spēlē, kuru ar servi sāka mājiniece, Sevastova uzvarēja pirmajos četros geimos, panākumu setā svinot, izmantojot pirmo no divām pēc kārtas breikbumbām.

Arī otro setu Sevastova sāka ar uzvarētu pretinieces geimu, pēc brīža panākot 2-0. Mačā garākajā trešajā geimā uzvarēja rumāniete, kura atspēlēja trīs breikbumbas, bet piektajā geimā Mitu deva Latvijas tenisistei trīs pēc kārtas breikbumbas, Sevastovai izmantojot trešo un panākot 4-1.

Astoto geimu, servējot Sevastovai, "sausā" uzvarēja Mitu, bet jau nākamajā geimā Sevastova ieguva trīs pēc kārtas mačbumbas, uzvarā pārvēršot trešo no tām.

Vienīgā netveramā serve šajā mačā bija Mitu rēķinā, kura gan daudz biežāk pieļāva dubultkļūdas (9:1).

Sevastova gan precīzāk servēja, laukumā trāpot 62,2% servju pret rumānietes 50,7%, gan arī procentuāli guva vairāk punktu gan ar pirmo, gan otro (9/14) servi.

Sevastova punktā konvertēja piecas no astoņām breikbumbām, bet Mitu realizēja vienīgo šādu iespēju.

Visā spēlē Sevastova uzvarēja 65 no 110 izspēlēm.

Otrajā kārtā Latvijas tenisiste tiksies ar krievieti Eļinu Avanesjanu (WTA 61.), kura otrdien ar 6-4, 7-6 (7:3) pieveica Vācijas tenisisti Tamaru Korpaču (WTA 77.).

Par uzvaru Sevastova nopelnīja 30 pasaules ranga punktus.

Pretinieces līdz šim nebija tikušās.

Ar sacensību rīkotāju īpašo ielūgumu Latvijas tenisiste novembrī un decembrī startēja divos "WTA 125" sērijas turnīros Andorā un Francijas pilsētā Limožā, abos tiekot līdz ceturtdaļfinālam. Sevastova kortā ir atgriezusies pēc gandrīz divu gadu pauzes, kas saistīta ar bērna piedzimšanu. Pamatsacensībās liepājniece var piedalīties ar rīkotāju īpašo ielūgumu vai izmantojot aizsargāto rangu.

Mitu līdzīga ranga turnīrā Francijas pilsētā Anžē decembra sākumā sasniedza astotdaļfinālu, bet Austrālijas atklātajā čempionātā, ko Sevastova izlaida, nepārvarēja kvalifikācijas sacensību pirmo kārtu.

Latvijas tenisiste jau 2013. gadā traumu dēļ bija uz laiku pārtraukusi sportistes karjeru, taču sekmīgi atgriezās kortos 2015. gadā.

Karjeras laikā viņa ir izcīnījusi četrus WTA titulus, 2010. gadā uzvarot Oeirašā, 2017. gadā - Maljorkā, 2018. gadā - Bukarestē un 2019. gadā - Jūrmalā. Vēl četros turnīros 2016. un 2018. gadā liepājniece sasniedza finālu. Mitu kontā WTA turnīros nav neviena vienspēļu sacensību uzvarētājas titula.

Sacensības notiks cietā seguma kortos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu