Rubio atgriežas Eirolīgā un pievienojas "Barcelona"

CopyDraugiem X Whatsapp
Rikijs Rubio
Rikijs Rubio Foto: AFP/SCANPIX

Spāņu saspēles vadītājs Rikijs Rubio, kurš bija pārtraucis karjeru mentālās veselības problēmu dēļ, pēc 13 gadu pārtraukuma atgriezies Eiropā un pievienojies Eirolīgas vicelīderei "Barcelona", otrdien pavēstīja klubs.

Komandas paziņojumā norādīts, ka vienošanās ar saspēles vadītāju noslēgta līdz sezonas beigām.

Rubio pagājušā gada augustā neilgi pirms Pasaules kausa finālturnīra pavēstīja, ka nepalīdzēs Spānijas izlasei un uz laiku pārtrauks basketbolista karjeru, lai pievērstos mentālās veselības problēmu risināšanai.

33 gadus vecais basketbolists kopā ar "Barcelona" 2009./2010. gada sezonā izcīnīja Eirolīgas čempiontitulu. 2011. gadā viņš pārcēlās otrpus okeānam un pievienojās Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībai Minesotas "Timberwolves", bet pēc tam spēlēja arī Jūtas "Jazz", Fīniksas "Suns" un Kīvlendas "Cavaliers", aizvadot NBA kopā 688 spēles.

Pagājušajā sezonā Rubio "Cavaliers" komandas rindās regulārajā čempionātā 33 mačos vidēji izcēlās ar 5,2 punktiem, bet trīs "play-off" spēlēs caurmērā laukumā pavadīja nepilnas sešas minūtes, punktus negūstot.

"Barcelona" ar 17 uzvarām un deviņām neveiksmēm Eirolīgas turnīra tabulā atrodas otrajā pozīcijā, bet Spānijas čempionātā ar 14 panākumiem 21 cīņā ierindojas trešajā vietā.

Iepriekšējā sezonā 11. reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiakos".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu