Vieglatlētikā būs jauns rekordu uzskaitījums sacensībās īsajā celiņā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Vieglatlētikā būs jauns rekordu uzskaitījums sacensībās īsajā celiņā, par Pasaules Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") lēmumu informē Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

"World Athletics" ir ieviesusi jaunu terminu "short track" jeb īsais celiņš, lai aizstātu pašreizējo terminu "iekštelpu" ar mērķi fiksēt rezultātus disciplīnās, kas notiek 200 metru celiņā, kas tradicionāli notiek iekštelpās.

"World Athletics" Padome ir atbalstījusi jauno koncepciju, lai nodrošinātu lielāku elastību 200 metru celiņu uzstādīšanā, kurus nākotnē varētu būvēt ārpus telpām vai kā pagaidu vietas nevis kā tradicionālo iekštelpu arēnu. Tāpēc rezultāti āra vai pagaidu 200 metru celiņos var tikt atzīti par oficiāliem rekordu un reitingu nolūkos.

Ja disciplīna notiek 200 metru celiņā, ieskaitot daudzcīņas, to aizstāj ar saīsinājumu "sh". Tā turpmāk rezultāti tiks parādīti vieglatlētikas statistikā - sezonas labāko rezultātu sarakstos, rekordos un sportistu profilos un citur.

Pasaules, kontinenta un nacionālie rekordi telpās kļūst par "short track" jeb īsā celiņa rekordiem un turpmāk vairs netiks reģistrēti kā "iekštelpu".

LVS atgādina, ka, lai gan vairs nav svarīgi, vai stadions vai "short track" atrodas iekštelpās vai ārā, jēdzieni "telpas" un "stadions" joprojām īsti nepazūd. Jo īpaši tas nepieciešams saistībā ar vēja ātruma mērīšanu skriešanas vai lēkšanu disciplīnās, tāpēc ir nepieciešams, lai sacensību nosaukumā iekštelpās vienmēr būtu atspoguļots vārds "telpās" jeb "i".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu