Sandis Ozoliņš: Cilvēks, kurš man šķita ļoti loģisks, ļoti mierīgs, dzīvojis ASV, pelnījis tur naudu, sāka… (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sandis Ozoliņš
Sandis Ozoliņš Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas hokeja leģenda Sandis Ozoliņš Latvijas Radio raidījumā "Laikmeta krustpunktā" atklātā intervijā dalījās ar piedzīvoto, strādājot Krievijā un neslēpa, ka tur vairāki viņa kolēģi ir smagos noziegumos apsūdzētā Vladimira Putina atbalstītāji.

Viņš pastāstīja: ja nebūtu sācies pilna mēroga Krievijas iebrukums Ukrainā, iespējams, būtu palicis strādāt Krievijā. 

"Man zvanīja vēl aprīlī un maijā no citiem klubiem, piedāvāja darbu, un es pateicu nē. Neslēpsim, Krievijā bija ļoti labi apmaksāts darbs, gan spēlētājiem, gan treneriem, salīdzinājumā ar citām vietām Eiropā. Pārmaksāts. Pēc tirgus principiem pat pārmaksāta, bet kā darba vieta ļoti finansiāli izdevīga. Ja tu spēj pieņemt Krievijas ekonomikas un sporta industrijas nestabilitāti," norādīja Ozoliņš sarunā ar Latvijas Radio žurnālistu Arni Krauzi. 

Ozoliņš strādāja par treneri KHL komandā Ņižņijnovgorodas "Torpedo". 

Par Jāni Kalniņu, Nikolaju Jelisejevu, Viktoru Ignatjevu, kas izvēlējušies turpināt strādāt Krievijā, Ozoliņam ir savs viedoklis. Šiem cilvēkiem jāapzinās, kādas var būt sekas. 

Šo hokeja cilvēku vilkme turpināt strādāt Krievijā ir nauda, kādu citās Eiropas valstīs nav iespējams nopelnīt. 

Ozoliņš neslēpj, ka viņam vēl saglabājušies kontakti ar cilvēkiem Krievijā, bet minimāli. 

"Cilvēks, kurš man šķita ļoti loģisks, ļoti mierīgs, dzīvojis ASV, pelnījis naudu ASV, sāka… Mēs sākām strīdēties par politisko situāciju, par iemesliem. Tad vienu brīdi nonāca līdz tam, ka mēs jau… Mums pirms tam bija pilnīgi normālas, cilvēciskas, čomiskas [attiecības], mums bija, par ko runāt, politika vispār neinteresēja. Lielos politiskos jautājumus mēs pat neapspriedām. Tad tagad mēs sākām strīdēties, un man bija pārsteigums par viņa pārliecību par savas valsts patiesību, par savas valsts pamatojumiem," sacīja Ozoliņš. 

Šis cilvēks ir Putina atbalstītājs. 

"Klausies, nestrīdamies tagad par to jautājumu, kuru mēs neizlemsim, saglabājam profesionālas attiecības, mums nevajag celt šos jautājumus, jo patiesība nebūs nevienam, jo mēs katrs redzam šo jautājumu no sava skatupunkta un saviem apstākļiem. Tā mēs novienojāmies, vēl vienu reizi sazvanījāmies, bet vairāk neesam runājuši tieši ar šo konkrēto personu. Ir viens cits cilvēks, ar kuru ir sanācis [runāt], bet tas nebija dialogs. Es uzklausīju viņa viedokli un sapratu, ka nav jēgas argumentēt, jo viņam ir savs pamatojums, sava pārliecība, sava informācijas sfēra, kurā viņš saņem to informāciju, kas viņam tiek pasniegta, un viņa secinājums bija viens – Rietumi pūst, krīt kopā, gāžas, tūlīt viss beigsies, un mēs esam uz zaļā zara, tāpēc skatieties, cik jums ir slikti, bet mums ir labi," pastāstīja Ozoliņš. 

Ozoliņš arī uzskata, ka Krievijas sportistiem nav jādod iespēja piedalīties olimpiskajās spēlēs. 

Pilnu sarunu ar Ozoliņu iespējams noklausīties šeit

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu