Video Futbolā varētu ienākt zilā kartīte

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: dpa/scanpix

Anglijas futbolā nākamajā sezonā plāno ieviest zilo kartīti, kas nozīmē, ka spēlētājam, kuram tā parādīta, laukums būs jāatstāj uz desmit minūtēm.

Britu mediji vēsta, ka šis jauninājums Anglijā varētu tikt ieviests jaunajā sezonā un vispirms tas tiks pārbaudīts kausa spēlēs. Galīgais lēmums par to tiks pieņemts marta sākumā Anglijas Futbola asociācijas valdes sēdē.

Ja tiesnesis spēlētājam parāda zilo kartīti, viņam laukums jāatstāj uz desmit minūtēm. Ja spēlētājs saņem divas zilās kartītes, tai automātiski seko sarkanā. Tāpat spēle spēlētājam būs beigusies, ja tas saņems zilo un dzelteno kartīti.

Zilā kartīte tiks parādīta futbolistiem par tīšu pārkāpumu, kad tiek apturēts daudzsološs uzbrukums, kā arī par neapmierinātības izrādīšanu par tiesnešu darbu.

Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidents Aleksandrs Čeferins neatbalsta zilās kartītes ieviešanu. "Tas vairs nebūtu futbols," viņš sacīja. Dzeltenās un sarkanās kartītes futbolā tika ieviestas 1970. gadā.

Zilā karte būtībā nav nekas jauns. Pirms vairāk nekā desmit gadiem tā tika pārbaudīta Grieķijas zemākajā līgā. Toreiz kartīte tika rādīta spēlētājiem vai treneriem, kuri piekopa godīgas spēles noteikumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu