Sevastovai zaudējums "WTA 250" turnīra ceturtdaļfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas tenisiste Anastasija Sevastova piektdien cieta zaudējumu Klužas-Napokas "WTA 250" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā.

Sevastova, kura pasaules rangā ieņem 656. vietu, ar 3-6, 5-7 piekāpās rumānietei Žaklinai Kristianai (WTA 81.).

Spēli ar savu servi sāka Sevastova, uzvarot pirmo geimu. Trešajā geimā Kristiana ieguva divas breikbumbas pēc kārtas, izmantojot otro un izvirzoties vadībā ar 2-1, taču jau nākamajā geimā Latvijas tenisiste atspēlējās, izmantojot pirmo no divām breikbumbām.

Setā garākajā septītajā geimā Kristiana ar otro breikbumbu panāca 4:3, bet devītajā geimā ar pirmo setbumbu pabeidza setu savā labā - 6-3.

Otro setu Sevastova, servējot Kristianai, sāka ar trim breikbumbām pēc kārtas, taču tās tāpat kā vēl vienu nedaudz vēlāk izmantot neizdevās.

Otro geimu, pašai servējot, Sevastova zaudēja "sausā", bet atspēlējās viņa piektajā geimā, sestajā panākot 3-3.

Astoto geimu uzvarēja Kristiana, kurai atlika vien ar savu servi pabeigt maču, taču viņa šo geimu zaudēja, dodot iespēju Sevastovai atjaunot neizšķirtu - 5-5.

11. geimā Sevastova neizmantoja nevienu no trim pēc kārtas iegūtām breikbumbām, bet nākamajā geimā Kristiana izmantoja pirmo mačbumbu - 7-5.

Uzvarētāja sakrāja vairāk "eisu" (6:0) un dubultkļūdu (4:0).

Pirmās serves izpildē precīzāka bija Sevastova (81,1%:69,1%), bet vairāk punktu ar pirmo servi guva mājiniece (66%:50%). Procentuāli vairāk punktu ar otro servi guva Sevastova (42,9%:33,3%), taču punktu izteiksmē pārāka bija mājiniece (7/21 pret 6/14).

Sevastova izmantoja trīs no desmit breikbumbām, bet pretiniece - sešas no astoņām.

Visā spēlē Latvijas tenisiste uzvarēja 66 no 142 izspēlēm.

Dalība turnīrā Sevastovai ir devusi 54 pasaules ranga punktus.

Abas tenisistes savā starpā līdz šim nebija spēlējušas.

Pusfinālā uzvarētājai pretī stāsies ar pirmo numuru izsētā nīderlandiete Aranča Rusa (WTA 45.) vai ar astoto numuru startējošā rumāniete Ana Bogdana (WTA 65.).

Latvijas tenisiste pirmajā kārtā ar 6-2, 6-3 pārspēja mājinieci Andrēu Mitu (WTA 216.) un otrajā ar 6-2, 6-7 (5:7), 2-0 uzvarēja turnīra sesto raketi krievieti Eļinu Avanesjanu (WTA 61.). Kristiana pirmajā cīņā ar 6-3, 6-2 guva virsroku pār spānieti Marinu Basolsu un otrajā ar 6-4, 6-0 bija pārāka pār Dānijas sportisti Klāru Tausoni (WTA 80.).

Sacensību rīkotāju īpašo ielūgumu Latvijas tenisiste novembrī un decembrī startēja divos "WTA 125" sērijas turnīros Andorā un Francijas pilsētā Limožā, abos tiekot līdz ceturtdaļfinālam. Sevastova kortā ir atgriezusies pēc gandrīz divu gadu pauzes, kas saistīta ar bērna piedzimšanu. Pamatsacensībās liepājniece var piedalīties ar rīkotāju speciālo ielūgumu vai izmantojot aizsargāto rangu.

Latvijas tenisiste jau 2013. gadā traumu dēļ bija uz laiku pārtraukusi sportistes karjeru, taču sekmīgi atgriezās kortos 2015. gadā.

Karjeras laikā viņa ir izcīnījusi četrus WTA titulus, 2010. gadā uzvarot Oeirašā, 2017. gadā - Maljorkā, 2018. gadā - Bukarestē un 2019. gadā - Jūrmalā. Vēl četros turnīros 2016. un 2018. gadā liepājniece sasniedza finālu. Viņas pretiniece WTA vienspēļu turnīros nav uzvarējusi.

Sacensības notiek cietā seguma kortos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu