"VEF Rīga" basketbolistiem uzvara LIBL spēlē; Liepājai zaudējums Pērnavā

CopyDraugiem X Whatsapp
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: FIBA.com

"VEF Rīga" sestdien Rīgā svinēja uzvaru "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) spēlē, bet "Liepāja" cieta zaudējumu Pērnavā.

"VEF Rīga" savā laukumā ar 84:71 (16:16:15:16, 33:25, 20:14) pārspēja "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola".

Mājiniekiem 19 punktus un 12 atlēkušās bumbas sakrāja Gregorijs Vitingtons, 15 punktus guva Dairis Bertāns, pa 12 punktiem sakrāja Roberts Bērziņš, kura kontā arī piecas kļūdas, un Šons Paipss ar piecām atlēkušajām bumbām, bet 10 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Māris Gulbis.

Valmieriešiem 16 punktus guva Kristofers Karlsons, 13 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Šons Naits, bet pa 10 punktiem guva Guntis Sīpoliņš, kura kontā arī piecas atlēkušās bumbas, un Edmunds Elksnis ar piecām rezultatīvām piespēlēm un sešām pārķertām bumbām.

Sešas uzvaras pēc kārtas izcīnījusī "VEF Rīga" pēdējā LIBL mačā ar 79:74 mājās apspēlēja LU, pēc tam iekļūstot Latvijas kausa finālā ar uzvaru otrajā mačā savā laukumā pār "Ventspili" (101:80).

Valmierieši bija zaudējuši arī iepriekšējos trijos LIBL mačos, pēdējā no tiem mājās ar 61:69 piekāpjoties Tartu vienībai.

Rīdziniekiem Šons Paipss līdz sestdienai vidēji mačā bija sakrājis 15 punktus un 4,5 rezultatīvas piespēles, bet Valmieras kluba rindās Šons Naits vidēji mačā bija guvis 14,9 punktus.

Pirmajā riņķī "vefieši" viesos uzvarēja ar 105:85.

Savukārt "Liepāja" viesos ar 79:83 (21:20, 15:25, 22:23, 21:15) zaudēja "Parnu Sadam".

Liepājniekiem 21 punktu, septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Kristaps Ķilps, 14 punktus un piecas atlēkušās bumbas - Klāvs Dubults, kurš spēli pāragri pabeidza piecu piezīmju dēļ, bet desmit punktus un piecas atlēkušās bumbas - Emīls Krūmiņš.

Mājinieku rindās Ervīns Jonāts sakrāja pa trim punktiem un atlēkušajām bumbām, bet rezultatīvākais ar 19 punktiem un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Sīms Markuss Posts, 15 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrājot Ivo van Tammam, kurš sakrāja arī piecas personiskās piezīmes.

Liepājnieki spēlēja otro dienu pēc kārtas, piektdien Keilā piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas un ar 89:97 piekāpjoties "Keila" komandai.

"Parnu Sadam" pēdējās divās spēlēs bija svinējusi uzvaras, pēdējā no tām mājās ar 93:63 pieveicot LU.

Liepājnieku līderis šajā sezonā ir bijis Kristaps Ķilps, kurš vidēji mačā bija guvis 15,2 punktus, izcīnījis 5,1 atlēkušo bumbu un sakrājis 4,2 rezultatīvas piespēles.

"Parnu Sadam" rindās 13,7 punktus un 4,6 rezultatīvas piespēles vidēji spēlē bija sakrājis Aizeja Hārts.

Pirmajā riņķī liepājnieki mājās uzvarēja ar 75:65.

Pēdējā dienas mačā plkst.19 "Rīgas Zeļļi" "Arēnā Rīga" tiksies ar "Viimsi", maču tiešraidē translējot televīzijas kanālam TV4 un tīmekļa vietnei "Sportacentrs.com".

Bez Rīgā bāzētās Ukrainas komandas Slobožanskas "Prometey" LIBL šosezon startē "VEF Rīga", "Ventspils", "Liepāja", "Ogre", "Latvijas Universitāte", "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" un "Rīgas Zeļļi". Igauniju LIBL pārstāv Tallinas "Kalev"/"Cramo", "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", "Parnu Sadam", "Viimsi", Raplas "Avis Utilitas", Tallinas "TalTech"/"Optibet", "Keila"/"Coolbet" un Tallinas "Kalev"/"Snabb".

Pamatturnīrā komandas sacenšas divu apļu turnīrā, pēc kura astoņas labākās piedalīsies izslēgšanas spēlēs. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētāji tiks noskaidroti sērijās līdz divām uzvarām, bet finālā notiks viena spēle tās komandas laukumā, kura pamatturnīrā būs augstākā vietā.

Latvijas un Igaunijas labākie vīriešu basketbola klubi apvienotā čempionātā pirmo reizi spēlēja 2019.gada sezonā, kad sacensībās piedalījās 15 komandas. Finālčetrinieka turnīrā par līgas pirmajiem uzvarētājiem kļuva "Ventspils" basketbolisti.

Pagājušajā sezonā "Final 4" turnīra finālā par čempioniem kļuva Slobožanskas "Prometey" basketbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu