Rastorgujevs ar sešām kļūdām šaušanā iedzīšanā iekļūst Top 20

CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs rastorgujevs
Andrejs rastorgujevs Foto: dpa/scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Nove Mesto ieņēma 19.vietu pasaules čempionātā iedzīšanā 12,5 kilometru distancē, bet zelta medaļu izcīnīja norvēģis Juhanness Tīngness Bē.

Rastorgujevs trasē devās ar 12. numuru, minūti un 17 sekundes aiz norvēģa Sturlas Holma Lēgreida. Pēc divām kļūdām pirmajā šaušanā guļus latvietis atkāpās uz 16. pozīciju, bet precīza šaušana otrajā ugunslīnijā ļāva trasē atgriezties vienu vietu augstāk.

Pirmajā šaušanā stāvus alūksnietes neizvēra vienu mērķi, bet tas neliedza pakāpties uz 13. pozīciju, taču trīs kļūdas pēdējā šaušanā viņu atmeta uz otrā desmita beigām.

Pirms pēdējās šaušanas līderis bija norvēģis Vetle Šostads Kristiansens, taču divu soda apļu dēļ viņš nenoturēja pirmo vietu, kuru pārņēma J.T.Bē.

Finišā J.T.Bē laiks bija 32 minūtes un 36,9 sekundes, 28,7 sekundes zaudēja Lēgreids, 38,5 sekundes - Kristiansens, arī nākamās divas vietas aiz goda pjedestāla aizņemot norvēģiem Juhannesam Dālem-Ševdālam un Tarjei Bē.

Rastorgujevs finišēja trīs minūtes un 22,2 sekundes. Trasē viņam bija 13. ātrākais slēpojums.

Pirms tam sievietēm desmit kilometru iedzīšanā Baiba Bendika izcīnīja 11.vietu.

Nākamajā nedēļā tiks sadalīti medaļu komplekti individuālajā distancē, jauktajā pāru stafetē, stafetēs, kā arī sacensībās ar kopēju startu.

Sezonas turpinājumā paredzēti vēl četri Pasaules kausa posmi, no kuriem nākamais norisināsies februāra un marta mijā Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu