Foto Gulbis: Šobrīd jebkurai jaunai komandai svarīgākais ir uzvara

CopyDraugiem X Whatsapp

Uzvara pār Izraēlas valstsvienību bija rakstura uzvara, kas palīdz augt jebkuram cilvēkam komandā, pēcspēles preses konferencē atzina Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Latvijas izlase svētdien Rīgā 2025. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē ar rezultātu 86:83 (16:19, 19:25, 23:14, 17:17, 11:8) papildlaikā izcīnīja uzvaru pār Izraēlas valstsvienību.

Latvijas izlases galvenais treneris Gulbis pateicās līdzjutējiem, kas ieradās uz spēli. "Mēs ļoti jutām atbalstu, un, ļoti iespējams, ka arī līdzjutēji palīdzēja trešajā ceturtdaļā mentāli salauzt spēli," pauda Gulbis.

"Pirmajā puslaikā mēs, manuprāt, pārāk daudz domājām, kā apspēlēt pretinieču aizsardzību, kas brīžiem bija pavirša un balstīta daudz maiņās. Kaut kur mēs nospēlējām ne tā, kā mēs runājām, bet trešās ceturtdaļas pirmās septiņas minūtes bija labākās minūtes, ko es esmu redzējis šai valstsvienībai, un es gribētu pie tā pieturēties, kā mēs spēlējām," atzina treneris.

"Šobrīd jebkurai jaunai komandai svarīgākais ir uzvara, un no uzvarām arī veidojas mentalitāte - šī bija rakstura uzvara, kas palīdz augt jebkuram cilvēkam komandā," sacīja Gulbis.

Pirms spēles pret Izraēlas valstsvienību Latvijas izlasei bija nedēļa laika, lai sagatavotos. Gulbis skaidroja, ka produktīvāk ir darboties sešos treniņos nekā divos, tajā pat laikā viņš neslēpa, ka bija ļoti sarežģīti saplānot nedēļas darbu.

"Jebkurš treneris, kuram nav iespēja pastrādāt vasarā vai pirms tam ar valstsvienību, un kuram uzreiz ir jālec iekšā darbā ar izlasi - manā skalā šie treneri ir ļoti augstu, es viņus ļoti novērtēju," atklāja Gulbis.

Gulbis pauda, ka pēc puslaika galvenie uzstādījumi, ko treneri izvirzīja, bija samazināt kļūdu skaitu un spēlētāju rotāciju, dodot iespēju sevi pierādīt astoņām, deviņām spēlētājām.

Dignas Strautmanes nespēlēšanu treneris skaidroja ar pāriešanu uz spēli ar trīs garajām spēlētājām. "Arī Evelīna Otto otrajā puslaikā nespēlēja, mēs pieņēmām lēmumu spēlēt ar Aneti Šteinbergu, Luīzi Silu un Aleksu Gulbi, dot viņām vairāk pārliecību un sajust spēli," sacīja Gulbis.

Saspēlēs vadītājas pozīcijā lielāko daļu mača spēlēja Ilze Jākobsone un Ketija Vihmane, taču pagarinājumā šo lomu ieņēma Vanesa Jasa. "Manuprāt, Vanesai nav jāpierāda, ka viņai viss ir kārtībā ar nekaunību un pārliecību. Man ir liela uzticība gan viņai, gan visām pārējām meitenēm," atklāja treneris.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas E grupas turnīru Latvijas komanda novembrī sāka ar zaudējumu izbraukuma spēlē Francijā (49:71). Vēl šajā grupā Francija ar 100:48 sagrāva Īriju, bet abas Izraēlas izlases spēles drošības apsvērumu dēļ tika pārceltas uz februāri. Ceturtdien turpat Olimpiskajā centrā Rīgā notikušajā spēlē Izraēla ar rezultātu 87:57 pārspēja Īriju.

Nākamie kvalifikācijas turnīra spēļu posmi ir paredzēti 2024. gada novembrī un 2025. gada februārī.

Eiropas meistarsacīkstes no 2025. gada 9. līdz 19. jūnijam pirmo reizi notiks četrās valstīs. Katra no četrām valstīm rīkos grupu turnīru, bet finālposms norisināsies Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu