Policija reaģējusi uz MMA cīņu šovu Rīgā, kur nepilngadīgie cīnās bez aizsargekipējuma

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānšāviņš

Pagājušās nedēļas nogalē Rīgā norisinājies cīņu šovs, kurā nepilngadīgi cīkstoņi oktagonā devās bez aizsargekipējuma. Šis gadījums nonācis Valsts policijas (VP) redzeslokā.

Rīgā pagājušās nogalē norisinājās "Kings of Streets Professional Fighters League" cīņu šovs, kura ietvaros vairākkārt oktagonā devās nepilngadīgi cīkstoņi bez aizsargekipējuma.

Pārbaudes laikā tiks vērtēts, vai ir ievēroti spēkā esošie normatīvie akti, aģentūrai LETA apliecināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Uzmanību uz notikušo savā platformas X (iepriekš Twitter.com) kontā vērsa latviešu cīkstonis Kristaps Zutis.

Policija apstiprinājusi, ka sākta resoriskā pārbaude, kuras laikā tiks izvērtēts, vai ievēroti spēkā esošie normatīvie akti.

Cīņu pasākumā tika aizvadītas kopumā 12 cīņas pēc dažādiem noteikumiem. Vairums cīņu norisinājās pēc MMA noteikumiem, taču divos dueļos noteikumos bija atkāpes. Viena cīņa tika aizvadīta kā boksa duelis ar MMA cimdiem, bet vēl vienā cīņā cimdi vispār netika izmantoti.

Citās valstīs MMA noteikumi paredz, ka cīkstonim jābūt vismaz 18 gadus vecam, lai viņš drīkstētu klasificēties kā profesionāls cīkstonis. Ja cīkstonis joprojām uzskatāms par amatieri, tad viņam ir jānēsā aizsargķivere. Šajā gadījumā abi jaunieši oktagonā devās bez aizsargekipējuma.

Cīņu šova organizatori oficiālajā cīņas pieteikumā norādījuši, ka gan Daniels Bulitis, gan Egons Krišjānis Nastevičs ir tikai 15 gadus veci.

Foto: Ekrānšāviņš

Cīņa gan noslēdzās priekšlaicīgi, jo Bulitis uzņemto sitienu dēļ pēc pirmā raunda dueli nolēma neturpināt.

Nastevičs un Bulitis nebija vienīgie nepilngadīgie cīkstoņi, kuri piedalījās šajā cīņu šovā. Vakara pirmajā duelī oktagonā devās 17 gadus vecie (vismaz pēc organizatoru norādītās informācijas) Domeniks Govoruha un Raimonds Zeps.

Foto: Ekrānšāviņš

Tāpat oktagonā pret 20 gadus veco Elvi Malanku devās 17 gadus vecais Rolands Franks.

Foto: Ekrānšāviņš

Latvijā cīņu šovu sankcionēšana vēl ne tuvu nav sakārtots jautājums, līdz ar to vairumā gadījumu organizatori var nākt klajā ar saviem noteikumiem un ierobežojumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu