Video "Maple Leafs" aizsargs Rīlijs diskvalificēts uz piecām spēlēm un šķirsies no 195 tūkstošiem ASV dolāru

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Toronto "Maple Leafs" aizsargs Morgans Rīlijs ir diskvalificēts uz piecām spēlēm par sitienu ar nūju Otavas "Senators" uzbrucējam Ridlijam Gregam sestdienas Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē Otavā, otrdien paziņoja NHL.

Spēlē ar 5:3 uzvarēja "Senators", bet Rīlijs pārkāpumu pret Gregu veica cīņas pēdējās sekundēs.

NHL Spēlētāju drošības departaments otrdien par diskvalifikāciju paziņoja pēc attālinātas Rīlija, komandas un arodbiedrības pārstāvju uzklausīšanas.

Sods varēja būt arī lielāks, taču tika ņemts vērā, ka Rīlijs pārkāpumu veica brīdī, kad Gregs 5,1 sekundi pirms spēles beigām raidīja ripu tukšos vārtos, panākot 5:3. Rīlijs trāpīja ar nūju pa Grega galvu un kreiso plecu, taču 21 gadu vecais uzbrucējs, kurš līgā aizvada savu pirmo pilno sezonu, netika savainots.

"Tas nav hokejs," teikts līgas uzņemtajā video, skaidrojot diskvalifikāciju. "Šis ir tīšs, spēcīgs sitiens pa pretinieka galvu, izmantojot nūju kā ieroci, lai izrēķinātos ar pretinieku labu brīdi pēc gūtajiem vārtiem."

Diskvalifikācijas dēļ Rīlijs, kuram 11 gadus ilgās NHL karjeras laikā nav bijis naudas sodu vai diskvalifikācijas, zaudēs algu 195 313 ASV dolāru (182 272 eiro) vērtībā.

Tā kā diskvalifikācija bija mazāka par sešām spēlēm, apelāciju var iesniegt līgas komisāram Gerijam Betmenam. Diskvalifikāciju, sākot ar sešām spēlēm, varētu apstrīdēt pie Betmena un pēc tam, ja tas tiktu pieprasīts, - pie neitrāla šķīrējtiesneša.

"Visu zvaigžņu spēles" dalībnieka un Toronto komandas viena no šīs sezonas vērtīgākajiem spēlētājiem Rīlija zaudēšana ir trieciens "Maple Leafs" komandai, kas Austrumu konferencē cenšas noturēties izslēgšanas spēļu turnīra zonā. 29 gadus vecais spēlētājs Toronto komandā katrā spēlē laukumā vidēji ir vairāk nekā 24 minūtes.

Rīlijs sapulces laikā norādīja, ka pirms sitiena pretiniekam pa galvu viņam bija kontakts ar Gregu, taču līga, lai arī to atzina, paziņoja, ka arī tādā situācijā nūjas izmantošana nav pieņemama, jo spēles uzvarētājs jau bija zināms.

Līga savā paziņojumā minēja, ka tā nav bijusi cīņas epizode, ka tas nav bijis nejaušs pārkāpums un ka pārkāpums spēles beigās noticis krietnu laiku pēc vārtu gūšanas, kad mača rezultāts jau bija izšķirts, par vienīgo mērķi kalpojot atriebībai.

"Maple Leafs" bez Rīlija aizvadīs otrdienas spēli mājās ar Sentluisas "Blues", kā arī izlaidīs nākamās spēles ar Filadelfijas "Flyers", Anaheimas "Ducks", Sentluisas "Blues" un Arizonas "Coyotes".

Rīlijs drīkstēs atgriezties laukumā 22. februārī izbraukuma mačā ar Vegasas "Golden Knights".

Aizsargs šosezon 50 NHL mačos ir sakrājis 43 (7+36) rezultativitātes punktus un ir septītais rezultatīvākais līgas aizsargs.

"Maple Leafs" ar 62 punktiem 51 cīņā Austrumu konferencē ieņem septīto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu