Video un audio "Zaudējums vispār nav variants." Saruna ar Aleksandra Čižova menedžeri par gaidāmo cīņu, PFL un "UFC 300"

CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET GRUPAS raidieraksta "Čempionu brokastis" jaunākajā sērijā viesojās Latvijas MMA cīkstoņa Aleksandra Čižova menedžeris Pāvels Saharevskis. Aprunājāmies par Čižova neveiksmīgo brīdi pērnā gada izskaņā, gaidāmo cīņu, PFL organizāciju un raušanos pretim UFC.

Sarunas ievadā Saharevs pastāstīja, kā tad vispār nonāca līdz šim Latvijā ne pārāk izplatītajam amatam. Pusaudža vecumā viņš ar cīņas sportu nodarbojās pats, aizvadot 10 cīņas un uzvarot astoņās no tām, tomēr pietiekoši ātri sapratis, ka naudu ar cīņas sportu vēlas pelnīt citādāk.

Menedžeris bieži vien cilvēkiem šķiet persona, kas tikai no sportista iekasē savu procentu. Saharevskis teic, ka viņa un arī pārējās komandas pienākumos ietilpst plašs uzdevumu klāsts - sākot ar cīņas piemeklēšanu savam cīkstonim un beidzot ar biļešu nodrošināšanu cīkstoņa tuviniekiem.

"Principā es tikai pats necīnos un netrenēju," smej Saharevskis.

Turpinot sarunu par menedžera darba niansēm, nonācām līdz tam, kā proporcionāli šajā amatā sadalīt biznesa partnera un drauga lomu.

"80 pret 20. Ja tu esi draugs, viņš pateiks: "Ai, Pāvel, es uz treniņu neiešu, man galva sāp." Cīkstoņiem mēdz būt problēmas. Tās nevar visu laiku tikai uzklausīt. Jābūt profesionāļiem," saka menedžeris.

Kad runa ir par zema līmeņa sacensībām, gadās, ka to organizētība saucama par "kolhoza līmeni". Piemēram, pavisam nesen Rīgā norisinājās cīņu šovs, kurā oktagonā devās nepilngadīgi puiši, cīnoties bez aizsargekipējuma. Saharevskis arī padalījās ar "kolhoza" cienīgiem jeb neprofesionāliem mirkļiem, kurus viņš piedzīvojis savā karjerā.

Sarunas turpinājumā pievērsāmies tieši Shareva klientam Aleksandram Čižovam. Vispirms latvieša menedžeris padalījās ar stāstu, kā viņš ar visīstāko neatlaidību Čižovam dabūja līgumu slavenajā "Profesional Fighters League" (PFL) organizācijā. Kā jau tas šādos gadījumos notiek, neiztika arī bez veiksmes un zināmas sagadīšanās.

Aizvadītā gada izskaņā Čižovs cīņu PFL Eiropas "playoff" turnīra pusfinālā bija spiests izlaist, jo traumas dēļ neiekļāvās svarā. Šajā sarunā Saharevskis priekškaru uz notikušo varēja pavērt nedaudz plašāk.

Pats Čižovs citā sarunā ar Apollo.lv norādīja, ka vēl variants esot bijis būt rezerves cīkstonim PFL Eiropas turnīra finālā, tomēr arī šajā jautājumā galu galā patraucējušas veselības likstas.

Čižovs PFL oktagonā atgriezīsies jau 7. martā, kad PFL Eiropas turnīra jaunās sezonas pirmajā kārtā tiksies ar itāli Danielu Skatici, kuram ir pietiekoši "raiba" bilance - 12 uzvaras un septiņi zaudējumi. Saharevs, runājot par nākamā dueļa pretinieku, neslēpj, ka šī būs nozīmīgākā cīņa Čižova karjerā, jo šis esot Latvijas cīkstoņa un PFL pašreizējā līguma pēdējais gads.

"Zaudējums vispār nav variants. Mēs sākām ļoti labi. Pēc tam bija neizšķirts. Tā cīņa nebija gluži laba. Un tad cīņas nebija vispār, jo mēs netikām svarā. Un tagad ir viena opcija - priekšlaicīgi uzveikt pretinieku un iesoļot pusfinālā.

PFL un "Bellator" apvienojās, tāpēc ļoti daudz cilvēku tiek atlaisti. Tika paveikts ļoti liels darbs, lai Aleksandru dabūtu šajā turnīrā, kas sāksies tagad (martā). Viņam bija jābūt parastai cīņai. Katru dienu rakstīju organizatoriem, ka mums viss ir labi ar svaru. Ja turnīrā kāds izkritīs, mēs esam gatavi nākt uz maiņu. Tas īrs, kurš bija iepriekšējais Aleksandra pretinieks [Džons Mičels], guva traumu. Viņam bija jācīnās ar itāli. Viņa vietā nāca Aleksandrs.

Tā ir dzīve. Iedomājies, pirms pusgada mums ar īru nesanāca cīņa, jo viņš izvēlējās citu pretinieku. Bet tagad ir otrādi. Kaut kas traks," saka Saharevskis.

Sarunas turpinājumā aprunājāmies arī par pašu PFL, kas pēdējā laikā, tai skaitā arī ar "Bellator" iegādi, savā attīstībā iegulda lielus līdzekļus. Saharevskis gan uzskata, ka šāda līdzekļu ieguldīšana, visticamāk, turpināšoties arī nākotnē, jo PFL akcijas nesen tika pārdotas Saūda Arābijas investoriem, kuriem rentabilitāte nav svarīgs aspekts.

Uz jautājumu, vai viņš piekristu, ja rīt par Čižova pakalpojumiem zvanītu UFC, Saharevskis atbildēja bez vilcināšanās: "Jā. 100%. UFC ir Aleksandra mērķis. Viņš grib būt UFC čempions. Mans mērķis ir būt UFC čempiona menedžerim."

Aprunājāmies arī par UFC tumšo pusi jeb ierobežojošajiem līgumu nosacījumiem. Saharevskis atzīst, ka cīkstonis, ja nav sasniedzis zvaigznes statusu, tikai ar cīņu atalgojumu vien izdzīvot nevar. Tāpēc cīkstonim nepieciešami privātie sponsori, kuru reklamēšanu, kā zināms, UFC aizliedz.

Bet atbildē par pievienošanos UFC Saharevskis paliek nelokāms, neskatoties arī to, ka labi apzinās šīs slavenās organizācijas tumšās puses.

Pašā sarunas nobeigumā mēģinājām rast atbildi uz jautājumu, kas MMA fanu prātus nomoka jau vairākus mēnešus, - kas tad cīnīsies "UFC 300" šova galvenajā duelī?

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu