Foto Valsts prezidents apsveic Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu sportistus

CopyDraugiem X Whatsapp

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs ceturtdien Rīgas pilī tikās ar Pasaules Jaunatnes ziemas olimpisko spēļu Latvijas delegācijas dalībniekiem un īpaši sveica godalgoto medaļu ieguvējus skeletona, kamaniņu un 3x3 hokeja sporta veidos, informēja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

"Redzot, ar kādu sparu jūs cīnāties par medaļām, sekošana Pasaules Jaunatnes olimpiskajām ziemas spēlēm kļuva arvien interesantāka. Arī turpmāk sekošu līdzi jūsu panākumiem. Ticu, ka Jaunatnes olimpisko spēļu pieredze jūs ir padarījusi vēl stiprākus un pārliecinātākus par sevi," uzrunājot Latvijas delegācijas sportistus, teica Rinkēvičs.

Valsts prezidents pateicās jaunajiem sportistiem, viņu treneriem, vecākiem, ģimenēm un atbalstītājiem. Tāpat Rinkēvičs novēlēja arī veiksmi turpmāk gan sportā, gan mācībās, gan visos darbos, ko jaunieši ir iecerējuši paveikt.

Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiskās spēles norisinās reizi četros gados. Tajās piedalās atlēti no 15 līdz 18 gadu vecumam vairāk nekā no 80 pasaules valstīm. Šogad šis sporta forums no 19. janvāra līdz 1. februārim norisinājās Dienvidkorejas provincē Kanvondo.

Latvija spēlēs pārstāvēta 11 sporta veidos - 3x3 hokejā, kērlingā, biatlonā, bobslejā, skeletonā, kamaniņu sportā, distanču un kalnu slēpošanā, ātrslidošanā, daiļslidošanā un šorttrekā.

Kamaniņu braukšanā Latvijas sportisti - Margita Sirsniņa, Edvards Marts Markitāns un divnieks Jānis Gruzdulis-Borovojs/Ēdens Eduards Čepulis - izcīnījuši sudraba godalgu. Skeletonā sudraba medaļu nopelnīja Dārta Neimane, bet bronzu - Laura Lēģere. Zelta medaļu izcīnīja skeletonists Emīls Indriksons. Zelta medaļu izcīnīja arī Latvijas 3x3 hokejisti.

Spēlēs Latviju pārstāvēja 45 sportisti, kas ir līdz šim lielākā Latvijas delegācija Jauniešu ziemas olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu