"Red Bull" izslēdz iespēju, ka Verstapens pāries uz "Mercedes"

CopyDraugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: AFP/SCANPIX

Pirmās formulas (F-1) komanda "Red Bull" uzskata, ka pilota Maksa Verstapena pāreja uz "Mercedes" pēc šīs sezonas, kļūstot par Luisa Hamiltona pēcteci, ir izslēgta, uzsvēra "Red Bull" direktors Helmuts Marko.

Uz jautājumu, vai viņu neuztrauc, ka Verstapens varētu piekrist, ja Vācijas F-1 komanda viņam piedāvātu līgumu, Marko Austrijas portālam "oe24.at" atbildēja noraidoši: "Nē, viņam ir laba atmiņa. Pārāk daudz ir noticis," sacīja Marko, atminoties 2021. gada negadījumu sacīkstēs Silverstounā, Hamiltona mājās.

Pēc sadursmes ar Hamiltonu Verstapens izbrauca no trases un lielā ātrumā ietriecās riepu sienā. Toreiz Hamiltons uzvarēja Lielbritānijas "Grand Prix".

Marko arī pieminēja arī incidentu tā paša gada pēdējā posmā, kas notika Abū Dabī. "Tas sēž dziļi," atklāja "Red Bull" konsultants.

Tomēr Hamiltons bija tas, kurš zaudēja pēdējā un izšķirošajā 2021. gada sacīkstē "Yas Marina" trasē Abū Dabī. Toreizējais sacīkšu direktors nodrošināja divcīņu starp abiem titula sāncenšiem.

Verstapens nodrošināja savu uzvaru un titulu ar apdzīšanas manevru sacensību pēdējā aplī.

Viņš kļuva par pasaules čempionu arī 2022. un 2023. gadā.

Hamiltons ar Verstapenu, kura līgums ar "Red Bull" ir spēkā līdz 2028. gadam, šogad pēdējo reizi sacentīsies "Mercedes" sastāvā.

Pēc sezonas beigām Hamiltons izmantos izstāšanās klauzulu un no 2025. gada pārstāvēs "Ferrari".

Jautāts, kā Verstapens reaģēja uz paziņojumu par iespējamo pāreju, Marko sacīja: "Viņš bija tikai uzjautrināts."

"Ferrari" savu jauno automašīnu nākamajai sezonai prezentēja otrdien, "Mercedes" trešdien, taču "Red Bull" kārta būs ceturtdien.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu