"Blue Jackets" atbrīvo ilggadējo ģenerālmenedžeri Kekeleinenu

CopyDraugiem X Whatsapp
Jarmo Kekeleinens
Jarmo Kekeleinens Foto: Ekrānšāviņš no video

Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" pēc 11 gadu darba no amata atbrīvojusi kluba ģenerālmenedžeri Jarmo Kekeleinenu.

Līdz jauna ģenerālmenedžera nolīgšanai šos pienākumus pildīs Džons Deividsons, kurš ir kluba prezidents hokeja jautājumos. "Mūsu kluba nākotne ir spoža, taču komandas sniegums nav bijis pietiekami labs un, lai virzītos tālāk, nepieciešamas pārmaiņas," kluba paziņojumā citēts Deividsons.

57 gadus vecais Keikeleinens bija trešais ģenerālmenedžeris kluba vēsturē, savus pienākumos sākot pildīt 2013. gada 13. februārī. Ar Somijas speciālistu kluba administrācijā komanda 869 mačos izcīnīja 410 uzvaras.

Šajā laikā Kolumbusas vienība piecas reizes kvalificējās Stenlija kausa izcīņai.

Keikeleinena pārraudzībā "Blue Jackets" draftēja Merzļikinu un viņa vadībā tika nolīgts arī vārtsargs Matīss Kivlenieks, kurš 2021. gadā devās mūžībā 24 gadu vecumā.

Pirms nonākšanas "Blue Jackets" organizācijā Kekeleinens strādāja Somijas klubā "Jokerit", bet NHL viņš dažādos amatos bijis arī Sentluisas "Blues" un Otavas "Senators" vienībās. Hokejista karjeras laikā bijušais uzbrucējs Kekeleinens NHL "Senators" un Bostonas "Bruins" sastāvos piedalījās 55 spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu