Rozītis pievienojas Vētras vadītajai komandai

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Tartu Ülikool Maks & Moorits

Latvijas basketbolists Dāvis Rozītis karjeru turpinās Gundara Vētras vadītajā "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" vienībā, kuru pārstāv arī Rinalds Mālmanis, piektdien pavēstīja Tartu komanda.

Kluba paziņojumā norādīts, ka vienošanās ar Rozīti noslēgta līdz sezonas beigām.

Šīs nedēļas sākumā pēc abpusējas vienošanās šķīrās Rozīša un Spānijas pēc spēka otrās līgas "LEB Oro" kluba "Oviedo" ceļi. Šosezon Latvijas centra spēlētājs "Oviedo" rindās 17 spēlēs vidēji izcēlās ar četriem punktiem, 2,6 atlēkušajām bumbām un 0,9 rezultatīvām piespēlēm.

Rozītis savulaik piecus gadus pavadīja Amerikas studentu basketbolā, bet pēc tam divas sezonas nospēlēja "Valmiera"/ORDO komandā, 2016. gadā kļūstot par Latvijas čempionu, kamēr 2016./2017. gada sezonu viņš pavadīja "Liepāja"/"Triobet" un "Barons kvartāla" rindās.

Pirms 2017./2018. gada sezonas Rozītis bija Grieķijas otrās līgas vienības Lefkadas "Doxa" sastāvā, bet rudenī uz mēnesi pievienojās Latvijas čempionei "VEF Rīga", kur aizvietoja savainotos spēlētājus. Tā paša gada novembrī viņš uzsāka savas gaitas Spānijas otrajā līgā.

Spānijas otrajā spēcīgākajā līgā Rozītis ir spēlējis Ļeidas "Forca", "Ourense" klubu, Sansebastjanas "Gipuzkoa", Žironas "Basquet", Kasteljona de la Planas "TAU Castello" un Palensijas "Zunder" vienībās.

Basketbolists ir spēlējis dažādās Latvijas jaunatnes izlasēs un aizvadījis četrus mačus arī pieaugušo valstsvienībā.

Tartu komanda Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) ar 16 uzvarām 23 mačos turnīra tabulā ieņem piekto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu