Zviedrijas biatlona zvaigzne Sāmuelsons: Es netaisos Rastorgujevu apsveikt (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sebastians Sāmuelsons
Sebastians Sāmuelsons Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules biatlona čempionātā sudraba medaļu izcīnījušajam Andrejam Rastorgujevam atgādināts par viņa dopinga pārkāpumu, kā rezultātā nācās izciest 18 mēnešu diskvalifikāciju.

Rastorgujevs svētdien Nove Mesto izcīnīja sudraba godalgu 15 kilometru distancē ar kopējo startu, sasniedzot savas karjeras un Latvijas visu laiku labāko rezultātu pasaules čempionātos.

Lai arī Rastorgujevs ne reizi nav pieķerts dopinga lietošanā, viņš 12 mēnešu laikā trīs reizes nebija sasniedzams dopinga kontrolieriem, tāpēc 2021. gadā viņam tika piemērots 18 mēnešu aizliegums piedalīties sacensībās.

Masu startā uzvarējušais norvēģis Juhanness Tīngness Bē uzreiz pēc sacensībām apsveica Rastorgujevu ar iegūto sudraba godalgu.

Norvēģijas telekanāls TV2 vaicāja Bē par šo Rastorgujeva karjeras tumšo posmu. "Biatlonā viss ir iespējams. Viņš sacenšas jau daudzus gadus. Saņēma sodu, jo nebija pieejams dopinga kontrolieriem. Grūti pateikt, vai viņš to darīja ar nodomu, vai vienkārši ir spītīgs. Viens vai otrs. Ja es būtu saņēmis divus brīdinājums, atrastos tajā adresē, līdz šie brīdinājumi tiktu dzēsti," pauda Bē, kurš pasaules čempionātā ieguva trīs zelta, trīs sudraba un vienu bronzas medaļu.

Uz jautājumu, vai situācija ar Latvijas biatlonistu nešķiet dīvaina, Bē atbildēja: "Varbūt nedaudz. Mēs, iespējams, nekad neuzzināsim, kāpēc viņš trīs reizes bija nesasniedzams dopinga kontrolei. Šo atbildi zina tikai viņš pats."

Zviedrijas biatlonists Sebastians Sāmuelsons, kurš distancē ar kopējo startu ierindojās 23. vietā, nav lielākais Rastorgujeva fans. "Esmu viens no tiem, kas uzskata, ka dopinga sodiem jābūt bargākiem. Es viņu netaisos apsveikt," sacīja Sāmuelsons intervijā "Aftonbladet".

Sāmuelsons ir viens no pēdējo gadu Zviedrijas labākajiem biatlonistiem. Šī gada pasaules čempionātā viņš izcīnīja pa vienai zelta un bronzas medaļai. 

Foto: Mājās sagaidīts Andrejs Rastorgujevs

Kad TV2 par diskvalifikācijas periodu jautāja pašam Rastorgujevam, viņš plaši to nekomentēja. "Es no tā neko daudz neatceros, jo neesmu tam noskaņots. Tiešām - neatceros. Tas bija grūts laiks. Gribu pateikties savai draudzenei, kura visu šo laiku bija ar mani," viņš teica.

Līdz šim no latviešiem tikai Ilmāram Bricim bija pasaules čempionātu medaļas - divas bronzas godalgas 2001. gadā 20 kilometru individuālajā distancē un 2005. gadā desmit kilometru sprintā. Tā ka šo var uzskatīt par Latvijas biatlona visu laiku veiksmīgāko pasaules čempionātu.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu