BBC: Mbapē piekritis pievienoties Madrides "Real"

CopyDraugiem X Whatsapp
Kilians Mbapē
Kilians Mbapē Foto: Reuters/ScanPix

Francijas futbola virslīgas kluba Parīzes "Saint-Germain" uzbrucējs Kilians Mbapē ir piekritis vasarā pievienoties Madrides "Real" vienībai, vēsta britu raidorganizācija BBC.

Jau aizvadītajā vasarā 25 gadus vecais Francijas izlases kapteinis paziņoja PSG vadībai, ka plāno pamest klubu pēc līguma beigām šā gada jūnijā.

Spāņu futbola apskatnieks Giljems Balage vēsta, ka Mbapē vēl nav parakstījis līgumu ar "Real", taču par to varētu tikt paziņots, kad Parīzes un Madrides klubiem vairs nebūs iespējas tikties šīs sezonas Čempionu līgas mačos.

Mbapē vēlējās, lai skaidrība par viņa nākotni būtu līdz martam, tāpēc 13. februārī pirms treniņa tikās ar PSG prezidentu Naseru Al-Helaifi un paziņoja, ka pametīs PSG, pievienojoties "Real".

Nākamajā spēlē Mbapē sestdien mačā ar "Nantes" tika atstāts ārpus pamatsastāva, taču devās laukumā no rezervistu soliņa un realizēja 11 metru soda sitienu uzvarā ar 2:0, PSG esot līgas galvgalī ar 13 punktu pārsvaru pār tuvāko sekotāju "Brest".

Balage vēsta, ka Mbapē gatavojas parakstīt piecu gadu līgumu ar "Real", nopelnot 15 miljonus eiro sezonā, kā arī 150 miljonus eiro līguma parakstīšanas prēmiju, kas tiks samaksāta piecu gadu laikā. Tāpat francūzis saņems procentus no viņa tēla izmantošanas.

"Real" ar desmito numuru pagaidām spēlē Horvātijas pussargs Luka Modričs.

PSG pirmajā Čempionu līgas astotdaļfināla spēlē ar 2:0 uzvarēja Spānijas klubu Sansevastjanas "Real Sociedad", bet madridieši ar 1:0 uzvarēja Vācijas "Leipzig".

Mbapē par Francijas čempionu kļuva "Monaco" rindās, bet 18 gadus vecumā 2017. gadā pievienojās PSG, būdams, sākotnēji tiekot izīrētam galvaspilsētas klubam, bet pēc tam par viņu tika samaksāta 180 miljonu eiro liela transfēra summa.

Mbapē jau 2021./2022. gada sezonas beigās gribēja atstāt PSG, klubu pametot bez transfēra maksas, taču galu galā parakstīja līgumu uz diviem gadiem ar iespēju pagarināt to vēl uz vienu gadu, noraidot pāreju uz "Real".

Pēc tam, kad Mbapē paziņoja PSG, ka viņš nepagarinās līgumu vēl uz 12 mēnešiem, viņš pagājušā gada jūlijā netika paņemts līdzi kluba pirmssezonas tūrē uz Japānu.

Viena gada pagarinājuma klauzula līgumā nozīmē, ka PSG par sportistu saņems kompensāciju.

Pēc tam viņš atteicās tikties ar Saūda Arābijas virslīgas komandas Rijādas "Al Hilal" pārstāvjiem, kuri par viņu izteica pasaules rekorda vērtu piedāvājumu 300 miljonu eiro apmērā.

"Viņš, bez šaubām, ir viens no spēlētājiem, kuru visi labprāt redzētu savā komandā. Viņš ir brīnišķīgs spēlētājs," BBC sacīja Madrides "Real" prezidents Ramons Kalderons.

Kalderons uzsver, ka klubā ir ļoti jauni spēlētāji, iekaitot Vinisiusu, Rodrigu, Džūdu Belinghemu un "Real" jau tagad ir spēcīga komanda, kas atrodas Spānijas čempionāta vadībā, kā arī ir uzvarējusi visos mačos šīs sezonas Čempionu līgā.

"Viņš atstās pēdas. Ja viņš turpinās spēlēt tāpat kā līdz šim, viņš noteikti būs viens no svarīgākajiem spēlētājiem, kāds ir bijis mūsu kluba vēsturē," saka Kalderons.

Mbapē PSG rindās 291 spēlē ir guvis 244 vārtus, kas ir kluba rekords, un sakrājis 93 rezultatīvas piespēles, kā arī palīdzējis klubam izcīnīt piecus Francijas čempiona titulus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu