Labākā Norvēģijas biatloniste pasaules čempionātā, kura startē zem citas valsts karoga

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lote Lī
Lote Lī Foto: AFP/SCANPIX

Norvēģijas izlases biatlonistēm pasaules čempionāts (PČ) individuāli nebija veiksmīgs, un, visticamāk, viņas sacensībās Čehijā vēlas pēc iespējas ātrāk aizmirst. Aplūkojot tuvāk individuālo sacensību rezultātus, izrādās, ka labākā norvēģiete Nove Mesto pārstāvēja nevis Norvēģiju, bet gan Beļģiju...

28 gadus vecā Lote Lī ir dzimusi Levangerā, Norvēģijā, bet kopš 2019. gada starptautiskajās sacensībās pārstāv Beļģiju, kas ir viņas mātes dzimtene. Tā vietā, lai konkurētu par iespēju pārstāvēt spēcīgo Norvēģijas izlasi, viņa izlēma dot priekšroku Beļģijai. 

Lī nav jāsaraucas, vai uz Pasaules kausa (PK) izcīņas posmiem vai pasaules čempionātiem tiktu iekļauta Norvēģijas izlases sastāvā. Jau labu laiku viņa ir droša par savu pozīciju Beļģijas komandā, vēsta Norvēģijas sabiedriskais medijs NRK. 

"Es dzīvoju Lillehammerē, Norvēģijā, kur biatlonistiem ir ideāli piemēroti apstākļi," savā mājas lapā raksta Lī. "Starptautiski pārstāvu savas mātes dzimto valsti Beļģiju un esmu izlases dalībniece."

Ja ņem vērā pasaules čempionātā Nove Mesto individuālo sacensību vidējo labāko rezultātu, tad Lī ir labākā starp biatlonistēm ar Norvēģijas pasi.

Visās individuālajās disciplīnās viņa bija starp Top 30 biatlonistēm. 

Starp Norvēģijā dzimušajām sievietēm labākais individuālais rezultāts bija Ingrīdai Lannmarkai Tandrevollai, kura uz pasaules čempionātu devās kā Pasaules kausa sezonas kopvērtējuma līdere. Tiesa, individuālajās sacensībās viņa, tāpat kā citas Norvēģijas izlases biatlonistes, palika bez medaļām. Šo čempionātu norvēģietēm pavisam droši var uzskatīt par neveiksmīgu. 

Lī sacensībās ar kopējo startu izcīnīja 14. vietu, bet vidēji viņa guva labākus panākumus nekā tās biatlonistes, kuras pārstāvēja Norvēģijas izlasi. 

Kā savā mājas lapā rakstā Lī, viņas mērķis ir 2026. gada Ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnīt medaļu.

Nove Mesto bija viņas ceturtais pasaules čempionāts karjerā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu