RFS un "Riga" futbolisti tiksies Superkausa spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Sanita Ieva Sparāne

Valsts čempione RFS un Latvijas kausa ieguvēji "Riga" futbolisti 2. martā Rīgā tiksies Superkausa spēlē, ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

Mačs 2. martā, plkst. 14, notiks "LNK Sporta parkā", to tiešraidē translējot televīzijas kanālā TV4 un tīmekļa vietnē "Sportacentrs.com".

LFF ir atjaunojusi Superkausa izcīņas spēli, kurā tradicionāli tiekas valsts čempioni un kausa trofejas īpašnieki.

LFF prezidents Vadims Ļašenko atgādina, ka Superkausa idejas atjaunošana ir temats, kas ir apspriests jau gadiem.

"Uzskatām, ka Latvijas futbola virslīgas čempionāts un tajā redzamais futbols ir sasniedzis tādu kvalitātes latiņu, kurā Superkausa spēle jau kļūst par nepieciešamību, jo tie ir vēl vieni svētki gan līdzjutējiem, gan klubiem un spēlētājiem," pauž Ļašenko.

Viņš piekrīt, ka no infrastruktūras viedokļa šādas spēles organizēšana tik agrā pavasarī nav vienkārša, taču vēlāk sezonas gaitā Superkausa norise ir vēl sarežģītāka blīvā spēļu kalendāra dēļ.

"Latvijas futbols šādu notikumu ir pelnījis, bet spēlētājiem un klubiem tiek dota iespēja aizvadīt vēl vienu prestižu augstas intensitātes spēli, sarūpējot līdzjutējiem krāšņu futbola piedzīvojumu," saka LFF prezidents, kurš tic Superkausa izcīņai ilgākā laika periodā.

Pērnā gada virslīgas čempionātā RFS komanda izcīnīja savu otro Latvijas čempionu titulu, pēdējā kārtā par vienu punktu apsteidzot "Riga".

Latvijas kausa finālā šo pašu komandu duelī "Riga" pēc 1:1 neizšķirta bija pārāka pēcspēles sitienu sērijā un trofeju virs galvas cēla otro reizi.

Virslīgas čempionātā visās četrās galvaspilsētas pārstāvju tikšanās reizēs pērn tika fiksēts neizšķirts.

Līdz šim Superkauss Latvijas futbolā ir izspēlēts vienu reizi, 2013. gadā savu līdzjutēju priekšā trofeju izcīnot Daugavpils "Daugavai", kas cīņā par kausu pārspēja Rīgas "Skonto" futbolistus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu