Maijā risināsies garo distanču velo sacensības "Ultra gravel Latvija 2024"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Krišjānis Ratiniks

"Ultra gravel Latvija" ir jauna pieredze piedzīvojumu klases grants riteņbraukšanā, kurā braucējiem būs iespēja ceļot pāri visai Latvijai - no klusajiem dienvidaustrumiem līdz romantiskajiem rietumiem – pa unikālajiem grants ceļiem, kas sastopami šeit, Ziemeļeiropā. Sacensības ritēs no 4. līdz 6. maijam. 

"Ultra gravel Latvija", kā nosaukums pasaka to priekšā, būs ultra garš velobrauciens pa noteiktu maršrutu, kas sākas pierobežas ciemā Zilupe un beidzas Bernātos – skaistā kūrorta vietā netālu no Liepājas.

Maršruts veidots tā, lai pēc iespējas mazāk būtu jāsaskaras ar automašīnām un pilnvērtīgi varētu izbaudīt apkārtējo dabu, kā arī tajā pašā laikā droši varētu braukt ātri – tas nozīmē, ka smilšu vannas, plaukstošās pļavas un uzartie lauki, un citas Latvijas ainavas netraucētas paliek "Utra Gravel" dalībniekiem.

Foto: Publicitātes foto

"Ultra gravel Latvia" paliks atmiņā ar skaistumu, izaicinājumu un pārsteidzošu trīs dienu pieredzi visiem braucējiem, gan latviešiem, gan tiem, kas viesojas Latvijā.

Trase un velo

Sacensības sākas 4.maijā 10:00 un beidzas 6.maijā 22:00. Šim 583 kilometrus garajam ceļam ir atvēlētas 60 stundas. Braucienam vispiemērotākais būtu gravel tipa velosipēds ar iespējami ātrākām riepām, jo maršruts pārsvarā sastāv no grants ceļiem.

Šajās sacensībās pirmizrādi piedzīvos "De Rosa" jaunais gravel velo "Spider". Velosipēda speciāli izstrādātais karbona rāmis - kas kopā ar priekšējo dakšu sver 1320 g - komplektā ar fulcrum karbona gravel ratiem rapid red carbon un sram force 1x12 grupu padara to par vienu no visdinamiskākajiem un ātrākajiem gravel tipa velo, ko "De Rosa" piedāvā.

Velo būs iespēja apskatīt starta un finiša zonās.

Foto: Jānis Kārkliņš

Kā pirms starta nokļūt Zilupē un kā pēc finiša atgriezties Rīgā?

Sacensību starta punkts atrodas Zilupē, uz kuru ērti no Rīgas var nokļūt ar vilcienu Rīga - Zilupe. Zilupes apkaimē ir pieejami viesu nami, kurus var pārnakšņot iepriekšējā dienā, lai varētu nesteidzīgi sagatavoties rītā pirms starta.

Pēc braucienā veiktajiem 580 kilometriem un 2250 augstummetriem finišs tiks sasniegts Bernātos, netālu no romantiskās pilsētas Liepājas. Vilciens Liepāja-Rīga, kas aties no Liepājas stacijas, varēs nogādāt braucējus atpakaļ uz Rīgu.

Pieteikšanās "Ultra gravel Latvija" šeit

Foto: Jānis Kārkliņš
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu