Latviju Parīzes olimpiskajās spēlēs šosejas riteņbraukšanā pārstāvēs divi sportisti

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs šosejas riteņbraukšanā Latvija būs pārstāvēta ar diviem sportistiem, ziņo Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

LRF ir publicējusi iekšējos Parīzes spēļu atlases kritērijus. Latviju Parīzē varēs pārstāvēt pa vienam sportistam vīriešu un sieviešu grupas brauciena sacensībās.

Ņemot vērā dalībnieku kvotu samazinājumu no 140 uz 90, Latviju Parīzes olimpiskajās spēlēs vīriešu šosejas riteņbraukšanas sacensībās, neskatoties uz veiksmīgo 2023. gada sezonu, pārstāvēs tikai viens sportists.

Savukārt kvotu palielinājums sievietēm, kā arī veiksmīgi aizvadītais pasaules čempionāts ļaus Latvijai startēt sieviešu sacensībās.

LRF izstrādātie iekšējās atlases kritēriji vīriešiem paredz četras komponentes. 25 procenti no kopējā vērtējuma būs sportistu ieņemtā vieta Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) pasaules rangā 2023. gada 31. decembri. Šajā kritērijā priekšrocības ir Tomam Skujiņam, kurš ar ievērojamu atrāvienu bija ražīgākais punktu vācējs aizvadītajā gadā.

35 procenti būs sportistu ieņemtajai vietai UCI pasaules rangā no 1. janvāra līdz 25. jūnijam. Vēl 30 procenti tiks atvēlēti UCI Pasaules tūres vai "Pro" sērijas viendienu sacensībās iegūtajiem punktiem, bet atlikušos desmit procentus piešķirs treneru padome.

Vīriešu konkurencē kandidātu sarakstā ir iekļauti trīs vadošie Latvijas velosportisti - Toms Skujiņš, Krists Neilands un Emīls Liepiņš -, kuri pārstāv Pasaules tūres vai "Pro" statusa komandas.

Sievietēm, ņemot vērā, ka piešķirto kvotu ar individuālu rezultātu pērnā gada pasaules čempionātā Latvijai izcīnīja Anastasija Karbonāri, tieši viņa ir galvenā kandidāte, lai debitētu olimpiskajās spēlēs. Rezerves kandidāte būs sportiste, kura, nevērtējot Karbonāri, 25. jūnijā būs ieguvusi lielāko UCI pasaules ranga punktu skaitu.

Šosejas riteņbraukšanas grupas brauciena sacensības Parīzes olimpiskajās spēlēs vīriešiem norisināsies 3. un sievietēm - 4. augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu