Video Putina spēlēs Krievijā piedalās vairāki Latvijas hokejisti (23)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Putina spēlēs Krievijā piedalās vairāki Latvijas hokejisti
Putina spēlēs Krievijā piedalās vairāki Latvijas hokejisti Foto: Ekrānšāviņš

Vairāki Latvijas hokejisti Krievijas pilsētā Kazaņā piedalās tā dēvētajās "Nākotnes spēlēs", liecina pieejamā informācija agresorvalsts sporta portālos un sacensību mājas lapā. 

Spēles atklāja smagos noziegumos apsūdzētais Krievijas diktators Vladimirs Putins.

"Nākotnes spēļu" koncepts ir tā sauktās figitālās sacensības. Tas nozīmē, ka sportisti konkrētajā disciplīnā sacenšas gan digitālajā vidē, gan arī realitātē. Piemēram "figitālajā" hokejā spēlētāji aizvada videospēles maču un pēc tam kāpj uz ledus. Galarezultātu nosaka abu šo spēļu rezultātu kopsumma.

Spēlēs startē arī hokejisti no Latvijas. Komandas nosaukums ir "Baltic Select". Sacensību mājas lapā pieejamā informācija liecina, ka "figitālā" hokeja sacensībās piedalās kādreizējais Latvijas izlases vārtsargs Ervīns Muštukovs, arī Ņikita Zantmans, Kirils Tambijevs, Mārtiņš Lavrovs, Pāvels Goroskovs un Alisers Mubaraksins.

"Nereālas emocijas. Viss, ko šeit izveidojāt, ir lieliski. Liels jums paldies. Izbaudām katru dienu," pēc turnīra pirmās spēles "absatz.media" sacījis Zantmans.

Video: Zantmans gūst vārtus

Nākotnes spēlēs piedalās komandas no 107 valstīm, to vidū arī Latvijas un Igaunijas.

Blakus Putinam tribīnēs atklāšanas ceremonijā sēdēja nesen diskvalifikāciju saņēmusī daiļslidotāja Kamila Vaļijeva.

Dalība šādās sporta sacensībās nav ar likumu aizliegta, jo "figitālā" sporta koncepts vēl ir neizzināts, līdz ar to tās neatbilst Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) un citu starptautisko sporta federāciju noteiktajām sankcijām. Tiesa, Baltijas komanda tik un tā šajās sacensībās startē ar Bahreinas karogu.

Video: spēļu atklāšanas ceremonija

Spēļu atklāšanas ceremonijā tika attēlots arī Latvijas karogs.

"Nākotnes spēļu" kopējais balvu fonds pārsniedz 10 miljonus eiro. Par sacensību galveno idejas autoru tiek uzskatīts tieši kara noziedznieks Putins.

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu