Latvijas futbolistes zaudē pirmajā pārspēlē par vietu UEFA Nāciju līgas otrajā līmenī

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Olga Ševcova
Olga Ševcova Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas sieviešu futbola izlase piektdien Rīgā UEFA Nāciju līgas pirmajā pārspēlē par vietu B līgā ar rezultātu 0:3 (0:0) zaudēja Slovākijas valstsvienībai.

Atbildes spēle notiks 27. februārī Trnavā, uzvarētājām summā iekļūstot UEFA Nāciju līgas pēc spēka otrajā līmenī.

Pirmoreiz UEFA Nāciju līgas spēlēs Latvijas izlases vārtos bija Sofja Ņesterova, bet kapteine šoreiz bija Olga Ševcova.

Pirmajā puslaikā nevienai no komandām nebija izteiktu iespēju panākt 1:0, taču krietni vairāk uzbruka viešņas - slovākietes izdarīja 12 sitienus, no kuriem trīs bija vārtu taisnstūrī, turpretī latvietes neizdarīja nevienu sitienu.

Pretinieces otrajā puslaikā turpināja izdarīt spiedienu uz Latvijas izlases vārtiem un 62.minūtē pēc piespēles no labās malas, bumbu vārtos ievirzīja Dominika Škorvānkova. Nedaudz vēlāk slovākietes norībināja vārtu pārliktni.

Cīņas 72.minūtē līdzīgā epizodē pēc vēl vienas Dianas Bartovičovas piespēles pretinieces panāca 2:0, bumbu vārtos raidot Tamarai Morāvkovai. Tuvu pamatlaika beigām latvietes pārkāpa noteikumus soda laukumā un 88.minūtē Patrīcija Hmīrova izpildīja nekļūdīgu "pendeli' - 3:0.

Kompensācijas laikā vēl lielāku pārsvaru viešņām liedza panākt Ņesterova, kura meistarīgi atvairīja pretinieces sitienu.

Smaga savainojuma dēļ otrajā puslaikā mačs noslēdzās aizsardzei Ligitai Tumānei.

Slovākijas futbolistes šajā duelī ievērojami vairāk izdarīja sitienu (30:1), no kuriem deviņi bija vārtu rāmī, kamēr latvietēm - neviens.

Galvenais treneris Romāns Kvačovs uz valstsvienību pirms gaidāmajām spēlēm pirmoreiz izsaucis ASV spēlējošo 20 gadus aizsardzi Aleksandru Sofiju Mairnu.

Salīdzinājumā ar nesenāko izsaukumu novembrī kandidātu lokā atgriezusies Selga Penelope Vitmore, bet izsauktas nav Katrīna Daņilova un Nelle Treimane. Iekrāto brīdinājumu dēļ pirmais šī dueļa mačs bija jāizlaiž vienai no valstsvienības līderēm Karlīnai Miksonei.

Šī pāra uzvarētāji, kas tiks noteikti divu maču summā, 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas ciklu aizvadīs B līgā, bet zaudētāji sacentīsies C līgā.

Jaunizveidotās UEFA Nāciju līgas pirmajā sezonā Latvijas izlase sacentās C līgā, kur savā apakšgrupā sešās spēlēs izcīnīja trīs uzvaras un ierindojās otrajā vietā aiz Maltas, apsteidzot Andoru un Moldovu. Kopā ar Bulgāriju un Melnkalni tā bija starp labākajām otro pozīciju ieguvējām un tika pie iespējas piedalīties pārspēlēs.

Slovākijas izlase savā B līgas apakšgrupā atpalika no Somijas un Horvātijas, bet apsteidza Rumāniju. Latvijas un Slovākijas komandas savā starpā tikās 2021.gada Eiropas čempionāta atlasē, kad slovākietes uzvarēja savā laukumā ar 2:0 un Liepājā ar 2:1.

Latvijas sieviešu futbola izlase FIFA rangā ieņem 115.vietu, bet Slovākija ir 49.pozīcijā.

2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla izloze gaidāma 5.martā.

Latvijas sieviešu futbola izlases kandidāšu saraksts:

Vārtsardzes: Enija Anna Vaivode (bez kluba), Sofja Ņesterova, Alīna Skļemenova (abas - "Rīga");

Aizsardzes: Anastasija Ročāne ("Lustenau"/"Dornbirn", Austrija), Anna Flakse (Liepājas Futbola skola), Ligita Tumāne ("Spezia", Itālija), Sofija Gergeležiu, Marina Teļukeviča (abas - "Rīga"), Kristīne Evelīna Lodziņa, Paula Linda Liniņa (abas - "Metta"), Aleksandra Sofija Mairna (Mičiganas štata universitāte, NCAA);

Pussardzes: Viktorija Zaičikova, Sandra Voitāne (Vestmadnaeijaras IBV, Islande), Olga Ševcova (Stambulas "Fenerbahce", Turcija), Anna Kristīne Gornela ("NŠ Mura", Slovēnija), Amēlija Lipšāne, Signija Šenberga (abas - "Metta"), Anna Marija Valaka, Selga Penelope Vitmore, Diāna Suvitra, Anastasija Vainere (visas - "Rīga");

Uzbrucējas: Anastasija Poļuhoviča ("Rīga"), Karlīna Miksone (Sosnovecas "Czarni", Polija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu